Bitcoin koers maakt enorme klapper, analisten vestigen hoop op gemiddelde aankoopprijs

Bitcoin lijkt met de huidige koersval bezig aan een herhaling van mei. Terwijl de stof neerdaalt en de correctie nog altijd niet ten einde is, heeft bitcoin de afgelopen 24 uur al meer dan 8 procent ingeleverd. De koers van 25.000 dollar bleek in ieder geval niet houdbaar, want bitcoin staat inmiddels weer op 21.450 dollar.

Gevecht om de Realized Price

Nadat bitcoin in één uur tijd van 23.800 dollar naar 21.400 dollar viel, doen de bulls er nu alles aan om steun te vinden rondom de Realized Price. Die ligt op het moment van schrijven net onder de 22.000 dollar en daar hangen we momenteel dus een goede 500 dollar onder.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is niet de eerste keer dit jaar dat bitcoin onder de Realized Price terechtkomt, want hetzelfde gebeurde in mei. Destijds viel bitcoin hard omlaag vanwege de ineenstorting van het Terra-protocol, dat toen voor de ondersteuning van hun stablecoin een enorme hoeveelheid bitcoin moest verkopen.

Bitcoin koers maakt enorme klapper, analisten vestigen hoop op gemiddelde aankoopprijs

Nu de geschiedenis, in ieder geval in deze grafiek, lijkt te rijmen, valt het te bezien of ook andere belangrijke lijnen nu een rol zullen spelen. Alle ogen zijn nu dan ook gericht op het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde en het 50-daags voortschrijdend gemiddelde. Met de enorme koersval is de eerste lijn al gesneuveld. Het 50-daagse voortschrijdend gemiddelde ligt momenteel op 22.260 dollar en is nog in tact.

Uitbraak naar boven vond weinig steun

De recente uitbraak van bitcoin naar de 25.000 dollar werd door veel analisten al bestempeld als een "bearmarkt rally" en dat lijkt nu uit te komen. Op het moment dat bitcoin opveerde naar die koers was er volgens analist Philip Swift ook al weinig steun te vinden op de blockchain.

De groei van het aantal actieve adressen kwam volgens Swift namelijk niet overeen met de koersexplosie van bitcoin. Normaal gesproken zien we tijdens een toename van de bitcoin koers een piek in het aantal actieve adressen en die bleef nu uit. "Dat is een indicatie dat de koersbeweging niet werd ondersteund door het Bitcoin netwerk", aldus Swift in zijn analyse.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....