Bitcoin Coinbase Premium Gap richting nul, Amerikaanse verkoopdruk lijkt verdwenen

De Bitcoin Coinbase “Premium Gap” wordt steeds kleiner. De Coinbase Premium Gap meet het verschil tussen de bitcoin koers op Coinbase en Binance

Elke beurs heeft zijn eigen bitcoin koers. Die van Coinbase ligt regelmatig hoger dan die van andere grote cryptobeurzen. Dat duidt op extra interesse/vraag in Amerika.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Coinbase Premium Gap

Veel grote Amerikaanse investeerders gebruiken het platform van Coinbase en als de Premium Gap positief is, dan betekent dit dat de koers op Coinbase hoger is.

Dat is een trend die aangeeft dat veel Amerikaanse investeerders op dit moment kopers zijn. Een negatieve Premium Gap betekent dat er vooral wordt verkocht via Coinbase en dat de prijs op Binance hoger is.

Bitcoin Coinbase Premium Gap richting nul, Amerikaanse verkoopdruk lijkt verdwenen

De bovenstaande grafiek is het verloop van de Coinbase Premium Gap over het jaar 2022. Zoals we kunnen zien is die de laatste twee maanden vooral negatief geweest. Dat betekent dat grote Amerikaanse spelers gedumpt hebben. Momenteel kruipen we weer richting een neutraal punt en dat is een goed teken voor de koers.

De impact van de LUNA-crash

In de grafiek zien we de impact van het instorten van het Terra-ecosysteem en de LUNA-crash die daarop volgde. Kort na dat moment donderde de Premium Gap naar een koers van min 131 dollar. Wat betekent dat je op Coinbase dus een stuk goedkoper je bitcoin kunt kopen.

Tijdens de laatste periode van consolidatie bewoog de Premium Gap rond een min van 20. De laatste dagen nemen we een positieve ontwikkeling waar en beweegt de Premium Gap langzaam omhoog. Momenteel noteren we een waarde van min 5, waarmee de negatieve premium bijna gesloten is.

Daarmee is duidelijk dat de verkoopdruk van de Amerikaanse kant van de markt is afgenomen en de beren uit de Verenigde Staten hun kruit grotendeels verschoten hebben. Op het moment van schrijven handelt bitcoin op 21.448 dollar en noteren we over de afgelopen zeven dagen een plus van 13,17 procent.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....