Bitcoin Twitter in de ban van ‘LaserEyes’: ‘we gaan door tot $100.000’

De Bitcoin community is als een virus: nieuwtjes gaan als een lopend vuurtje de de hele wereld door. Zo ook gisteren weer met een nieuwe meme: #LaserEyesUntil100k. Deze meme heeft nu zelfs zowel de de Amerikaanse politiek bereikt. Ook Elon Musk heeft op Twitter weer van zich laten horen.

Bitcoin meme

Waar gaat het precies over? Sinds enkele dagen veranderen Bitcoiners op social media massaal hun profielfoto, allemaal op dezelfde manier. Ze photoshoppen laserstralen op hun hoofd, wat twee ogen moet voorstellen. De meme heeft zelfs zakenblad Forbes bereikt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zelfs senator Cynthia Lummis (Wyoming) en afgevaardigde Warren Davidson (Ohio) doen er aan mee, en komen er openlijk voor uit Bitcoiner te zijn. Van Lummis was dit overigens al wel bekend, ze is al een hodler sinds 2013.

Het idee achter de meme is eigenlijk heel simpel: je past je profielfoto aan als je denkt dat de koers van Bitcoin de $100.000 gaat bereiken. Dit idee wordt verspreid onder de hashtag #LaserRayUntil100K. Momenteel staat de prijs van één bitcoin nog net onder de recordhoogte van $57.000.

Er zijn al een aantal grote namen die meedoen met deze actie, van Anthony Scaramucci tot zelfs Elon Musk. Waar de multimiljardair gisteren nog cryptisch over bitcoin was, doet hij nu (voor één dag) weer rustig mee met de meme. Gisteren noemde hij dat 'bitcoin bijna even b*llshit is als fiatgeld'.

Kijk voor het plezier zelf eens op Twitter onder de Hashtag LaserRayUntill100k om de mooiste plaatjes te vinden.

De kracht van de grap

Er zit eigenlijk een hele sterke kracht achter deze simpele meme. Caitlin Long legt het treffend uit: "Het laat zien wat de kracht is van netwerkeffecten. Als je nog niet weet waarom bitcoin waarde heeft, is het vrij simpel: netwerkeffect plus schaarste."

Het is niet de eerste grap die door de community wordt opgepakt. Een andere bekende is few understand this, ook vaak afgekort met few. Dus als je ergens dit simpele woordje tegenkomt, zit daar een heel leger aan internetstrijders achter. Er zijn er 'maar weinig die bitcoin écht begrijpen'.

Een tweede populaire meme is Have Fun Staying Poor, vaak afgekort met HFSP. Deze grap is vooral gericht op mensen die bitcoin afkraken of vol op altcoins inzetten.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Twitter