Elon Musk kraakt Bitcoin op Twitter: ‘het is bijna even b*llshit als fiatgeld’

Elon Musk heeft op Twitter geen vrienden gemaakt. Nog geen twee weken nadat zijn bedrijf Tesla voor $1,5 miljard aan bitcoin kocht, is de rijkste man ter wereld ineens negatief over de cryptomunt. Hij noemt het zelfs 'b*llshit'

Elon Musk

Het begon allemaal met een uitzending van Bloomberg waarin Changpeng Zhao, de CEO van cryptobeurs Binance, te gast was. Hij vertelde daar dat je op zijn handelsplatform nu in Dogecoin futures kunt handelen. Daarmee is een brandje gesticht:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Ik ben verrast dat Elon zo enthousiast is over Dogecoin. Het is een vrije en gedecentraliseerde markt, dus hij mag Dogecoin leuk vinden als hij dat wil. (...) Het is een grap, maar het krijgt veel aandacht om verschillende redenen. Maar het ding is: Tesla kocht Bitcoin, niet Dogecoin."

Binnen no-time was Elon Musk er met de kippen bij om te reageren. Hij zegt dat "de actie van Tesla niet zijn persoonlijke mening reflecteert. Het aanhouden van Bitcoin, wat eigenlijk een iets minder domme manier van liquiditeit is dan cash geld, was al avontuurlijk genoeg voor een S&P500 bedrijf."

Maar daar houdt het niet bij op. Hij vervolgt: "Om duidelijk te zijn, ik ben géén investeerder, maar ik ben een engineer. Ik bezit geen enkel ander aandeel dan die van Tesla. Echter, als fiatgeld negatieve rentes heeft, zou je dom zijn om niet ergens anders te kijken. Bitcoin is bijna even 'bs' als fiatgeld. Het kernwoord is bijna."

De afkorting bs staat ook wel voor bullshit.

Hoe moeten we deze tweet van Musk interpreteren? Spelen er andere belangen? Hij is niet vleiend over Bitcoin, maar ziet het als een minder slecht alternatief dan de Amerikaanse dollar.

Musk is negatief

Waar gaat het dan volgens Musk mis? Hij reageert op een tweet dat het "een hash tekstbestand is die ook nog eens oude cryptografie gebruikt om goederen en diensten mee uit te wisselen."

Musk vindt het verbazingwekkend dat er zoveel vertrouwen is in de munt. Tegelijkertijd is er sprake van FOMO in de markt en is deze markt nu ruim 1.000 miljard dollar groot.

Of het nu is wegens de schaarste, de privacy die het biedt of het permissieloze karakter: voor iedereen is er wel een reden om bitcoin te verkiezen boven fiat.

Het is weer een grillige zet van de multimiljardair. Waar hij begin dit jaar nog de #Bitcoin in zijn biografie op Twitter zette én zijn bedrijf Tesla dus voor $1,5 miljard aan bitcoin kocht, is hij erg negatief.

Begin deze maand sprak hij een chatsessie via het platform Clubhouse nog erg positief over Bitcoin. Hij dacht dat Bitcoin op het punt staat om wereldwijd breed geaccepteerd te worden. Hij gaf zelfs aan: 'Ik ben fan!'

Maakt hij, zoals hij wel vaker online doet, een grap met zijn volgers, of is Musk uiterst serieus? We zullen het (vooralsnog) niet weten. Met meer dan 47 miljoen volgers heeft hij wel veel invloed. Vooralsnog lijkt de markt echter niet te reageren op deze wending.

Wat we wel weten is dat Tesla in één maand tijd meer winst heeft gemaakt aan hun bitcoin investering, dan aan de verkoop van auto's in de voorgaande 12 maanden.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Elon MuskTesla

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Lees meer