Bitcoin correctie zwakste van 2021 tot nu toe, hoop op kerstrally neemt toe

329 totale weergaven

Bitcoin is tot slechts 17 procent onder de all-time high gevallen, wat het de zwakste correctie van dit jaar maakt. In de voorgaande bullmarkten zagen we voor een enorme rally aan het einde van het jaar vaak een grotere correctie.

We hebben wel degelijke een correctie gezien, maar die bracht ons slechts van 69.000 dollar naar de huidige niveaus van 57.000 dollar die ongeveer 17 procent lager liggen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zitten we in een nieuwe bearmarkt?

Niet iedereen is ervan overtuigd dat bitcoin op korte termijn de weg omhoog weer zal vervolgen; zo heeft Forbes op 30 november bijvoorbeeld een artikel gepubliceerd met de titel: "Did Bitcoin Enter A Bear Market After Falling 20% From Its ATH?"

Maar dat lijkt onwaarschijnlijk, gezien bitcoin in de periode tussen april en juli een correctie van 53,4 procent meemaakte en daar inmiddels weer van hersteld is.

De meest recente correctie die daarbij in de buurt kwam was in september met een stevige 37 procent.

In het laatste "Week Onchain" rapport van Glassnode ging het analysebedrijf ook in op de huidige situatie en noemde het "business as usual for bitcoin hodlers."

Waarmee ze impliciet ook de verwachting uitspreken dat de bullmarkt nog niet voorbij is.

De on-chainanalist 'Geertcap' merkt ook dat de koersschommelingen van bitcoin afnemen. Minder hoge pieken en diepe dalen in vergelijking met eerdere jaren.

De nieuwe omicron variant en het macro-klimaat

Kort na het "uitbreken" van de nieuwe omicron variant en de angst dat de hele wereld in een nieuwe grote lockdown gaat maakten de financiële markten een klapper.

Op dit moment lijkt het vertrouwen weer langzaam terug te keren en zijn er op meerdere markten weer tekenen van een voorzichtig herstel.

De zogenaamde bodem lijkt daarmee gemaakt en dat biedt perspectief voor een eindejaarsrally van bitcoin. Zeker ook gezien het voortduren van de pandemie betekent dat overheden nog lang niet kunnen stoppen met het kunstmatig laag houden van de rente en het printen van geld.

De economie heeft steun nodig om overeind te blijven en dat is in feite reclame voor bitcoin. Overal ter wereld steekt een relatief hoge inflatie de kop op en dat maakt het verhaal voor bitcoin alleen maar eenvoudiger. Zeker in landen als Turkije waar de inflatie compleet de pan uitrijst.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....