Elon Musk reageert op geruchten: ‘Tesla heeft geen Bitcoin verkocht’

De koers van bitcoin (BTC) is vannacht nog wat verder ingezakt. Gisteren berichtten we al dat de prijs tot onder de $44.000 daalde nadat Elon Musk zich van zijn labielste kant liet zien. Vanochtend lijkt het meeste stof te zijn neergedaald, en kunnen we de balans opmaken.

Bitcoin koers

Sinds gisterenavond heeft de grootste cryptomunt nog weer iets meer ingeleverd, met op het dieptepunt een bodem op $42.225. Daarmee is Bitcoin 20% gedaald sinds Musk zich op Twitter (negatief) begon te uitten over de grootste cryptomunt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat had hij nu weer te zeggen? Hij ging de discussie aan met de community wat al snel van kwaad tot erger verliep. Musk hintte zelfs naar de verkoop van de bitcoin die zijn bedrijf Tesla in het eerste kwartaal aankocht (wat hij vanochtend overigens weer ontkrachtte). Ook claimde hij dat Bitcoin een supercentraal netwerk is met een aantal grote miners. Hij zei ook heel stoer misschien wel volledig all-in te gaan op Dogecoin.

Hoe dan ook: de cryptomunt had het de laatste uren van het weekend hard te verduren, met dus een forse daling ten gevolg. Peter Brandt merkt op Twitter ook op dat het een historische daling betreft.

Update 08:00: Elon Musk heeft op Twitter aangegeven dat Tesla géén bitcoin heeft verkocht. Hij reageerde op bovenstaande tweet met "Om speculatie te verduidelijken: Tesla heeft geen Bitcoin verkocht."

Historische daling

Doordat Bitcoin ongeveer 20% inleverde, kwam de 16e van mei in een rijtje van bijzondere dips terecht. Als je de daling vanaf de all-time high van ongeveer $64.900 berekent, staat de koers zelfs ruim 30% lager.

In onderstaande grafiek heeft analist Brandt alle correcties in bullmarkten op een rijtje gezet. Hij verdeelde ze onder tussen de cycli van 2015-2017 en die van 2018-tot-vandaag-de-dag.

Opmerkelijk: het is de grootste daling van bitcoin sinds de wereldwijde Covid-crash van maart vorig jaar. Destijds werd duidelijk dat de hele wereld voor het eerst in lockdown ging, en dat ging gepaard met een algehele crash van de hele economie, van aandelen tot goud.

Sindsdien is Bitcoin wel drie andere correcties ondergaan, maar die waren allemaal niet zo heftig als de huidige. Of kun je deze daling beter het stempeltje 'manipulatie' geven, dan 'correctie'?

Als we afgaan op de drie meest recente soortgelijke dalingen (van respectievelijk 21%, 26% en 19%), dan zou het zomaar kunnen dat we binnen vier à vijf weken weer op een nieuwe piek staan, zoals de laatste kolom in de grafiek ook laat zien.

Het zou ook kunnen dat het sentiment door de statements van Musk is omgedraaid en dat de bullmarkt tijdelijk tot z'n einde komt. Hoe dan ook: de fundamentals van bitcoin én de redenen waarom de cryptomunt het laatste jaar zo geliefd is geraakt onder een deel van de institutionele beleggers, zijn er nog steeds. Daar kan een pathetische multimiljardair geen verandering aan brengen.

Bitcoin is schaars geld, dat decentraal en gedistribueerd draaiend gehouden door duizenden nodes. Het is een betaalnetwerk dat vrij is van censuur en wat neutraal voor íedereen ter wereld werkt. Bitcoin is een effectieve settlement layer, terwijl het met het Lightning Netwerk ook nog eens een betaallaag is. Het is een digitale valuta én een betaalsysteem ineen; met rules in plaats van rulers.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
Elon MuskkoersTesla

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Plan B Bitcoin Data en Analyse
  Nederlandse Analist PlanB onthult: Bitcoin Bullmarkt Begint met Ongekende FOMO Golf – $100K in Zicht?

  Volgens PlanB, een Nederlandse analist en de maker van het stock-to-flow (S2F) model voor het...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Zet Koers naar $102K en $360K

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Lees meer