‘Bitcoin (BTC) kan crises voorkomen, maar deze niet oplossen’, aldus analisten

Bitcoin (BTC) is immuun voor het bijdrukken vanuit een centrale bank. Dat is volgens analisten van Weiss Crypto Ratings een van de belangrijkste redenen voor het nut en het bestaan van bitcoin.

Analisten Bruce Ng en Juan Villaverde doelen dan met name op het opkopen van ‘junk corporate bonds’ tegen bijzonder slechte voorwaarden vanuit de Federal Reserve van Amerika.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

$750 miljoen

Amerika kondigde recentelijk een nieuwe financiële impuls van $750 miljoen aan voor de kredietmarkt. Dit geld moet zorgen voor meer liquiditeit en extra opties om geld te lenen voor grote bedrijven.

De anlisten zijn van mening dat dit geen oplossing is voor de economie: ”De schuld opkopen van grote bedrijven met politieke connecties creëert geen nieuwe banen.”

En hier komt bitcoin om de hoek kijken. ”Dat is waarom bitcoin de toekomst van geld is. Centrale banken vernietigen de wereldvaluta’s en niemand kan ze stoppen.”

Weiss Crypto Ratings noemt overigens ook andere cryptocurrency’s als optie, maar dat vergeven we ze in deze.

Crisis voorkomen

Volgens Weiss kan bitcoin toekomstige crises voorkomen. Doordat de geldcreatie in de handen van het protocol (en dus de gebruikers) ligt kan er niet massaal geld worden bijgedrukt.

Weiss: ”Dit is waarom het zo verdomd moeilijk is om zelfs de kleinste aanpassing aan bitcoin te doen, een overweldigende meerderheid moet akkoord gaan, anders gebeurd er niks.”

Luister onderstaande podcast over de gevaren van dominante bitcoin miners en de gevolgen voor het netwerk.

Volgens Weiss Crypto Ratings is bitcoin de enige manier om geld te maken waar dit het geval is. Een munt die wordt uitgegeven door een instantie kan worden gemanipuleerd: ”Als ze het een keer doen, dan kunnen ze het nog vaker doen.”

Bitcoin is het eerlijke alternatief voor dit systeem.

Meer weten over geldcreatie en de rol van bitcoin in de wereld? Luister dan onderstaande Hup Bitcoin podcast met Jan-Willem Burgers.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...