Bitcoin daalt 7% in een week, techaandelen verliezen ook terrein

Bitcoin (BTC) reageerde met een daling op nieuws vanuit de Verenigde Staten. Voorzitter van de centrale bank, Jerome Powell, gaf aan dat streng beleid voorlopig noodzakelijk is. Het doel is om de inflatie de kop in de te drukken.

De koers van BTC daalde de afgelopen week zo'n 7%. De Amerikaanse aandelen zagen ook rode cijfers. De totale markt (alleen in de VS) verloor $1,25 biljoen aan waarde. De S&P 500 daalde bijvoorbeeld met 3,4%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ter vergelijking, de huidige bitcoinmarkt zit op $0,4 biljoen in totaal.

Bitcoin is ondanks alles nog altijd een heel klein onderdeel van de financiële wereld. Tegelijkertijd zien we wel dat de markt gevoelig is voor het sentiment van buitenaf. In eerder jaren was dat allicht wat minder, maar je hebt nu op allerlei plekken mensen die iets met bitcoinhandel doen.

Van commerciële banken tot aan individuele spaarders. Ook hedgefondsen en andere beleggers spelen een rol. Het is al lang niet meer alleen de echt overtuigde bitcoiner die een aankoop doet.

Bitcoin daalt 7% in een week, techaandelen verliezen ook terrein
Bitcoin koers trading view

Verwachten

Volgens Arthur Hayes moeten we niet te veel waarde hechten aan de woorden van Powell. Het beleid van de Federal Reserve kan ondanks zijn uitspraken ook 'gewoon' van koers veranderen.

DE wereld is erg onrustig. Als er iets veranderd dan zullen ook centrale banken weer wat anders gaan doen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...