Powell: 'Oorlog onderstreept noodzaak voor cryptoregulering'

Powell: 'Oorlog onderstreept noodzaak voor cryptoregulering'

Jerome Powell ziet de inval van Rusland in Oekraïne als goede reden om met meer regels rondom bitcoin en cryptocurrency te komen.

De voorzitter van de Federal Reserve is helder: "Het conflict tussen Oekraïne en Rusland onderstreept de noodzaak van actie van het Congres op het gebied van digitale financiën, inclusief cryptocurrency's. We hebben een snelgroeiende industrie met veel onderdelen, en er is niet het soort regelgevend kader dat er moet zijn."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Powell geeft tekst in uitleg tegenover het House Financial Services Committee over de economie in de VS.

Rusland en sancties

Het antwoord van Powell kwam voort uit een vraag over Rusland en de mogelijkheden om sancties te omzeilen met cryptocurrency's. Mocht het je zijn ontgaan: de Verenigde Staten, de EU en andere landen hebben vergaande financiële sancties aangekondigd voor Russen en Russische bedrijven.

Om zijn argument kracht bij te zetten voor extra regels komt het aloude argument ook weer voorbij: bitcoin zou gebruikt kunnen worden door terroristen en andere kwaadwillende.

Het hoofd van de Amerikaanse centrale bank vergeet echter te melden dat bitcoin ook een uitkomst zijn van miljoenen onschuldige burgers die nu gebukt gaan onder de sancties.

Een andere opmerkelijke quote zie je hieronder: "Het is mogelijk om meer dan één reservevaluta te hebben."

Afwachten

Het draaiboek ligt echter nog niet klaar, zo lijkt. Powell: "Dit zal iets zijn waarin we een behoorlijke hoeveelheid tijd en expertise zullen investeren ... om het goed te doen. We niet hebben besloten om het te doen."

Overheden, centrale banken en regelgevers proberen wereldwijd bitcoin in een wettelijk kader te drukken. Dat is in de VS niet anders.

Ook het hoofd van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, wijst naar Rusland als voorbeeld van waarom er meer regels moeten komen voor de industrie rondom bitcoin.

Voor de absolute fijnproevers vind je hieronder het hele gesprek:

Lees meer over:
Bitcoin Amerika Fed

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan