Bitcoin daalt na uitspraken van Jerome Powell

De voorzitter van de Federal Reserve (Fed) zorgt weer eens voor onrust op de financiële markten. Jerome Powell gaf aan dat de rentetarieven van de centrale bank van de VS nog verder kan gaan stijgen.

De koers van bitcoin komt tot stand door wereldwijde handel. Het sentiment in de rest van de wereld heeft ook invloed op de prijsontwikkeling van BTC. Een van de belangrijke nieuwtjes is elke keer weer de beslissing van de Fed. Een hogere rente betekent dat geld duurder wordt om te krijgen, kort gezegd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De markt begon al met een daling, maar rond het nieuws vanuit Powell en consorten zakte de koers nog verder terug. Op het moment van schrijven hangt BTC rond een prijs van $20.600.

Bitcoin daalt na uitspraken van Jerome Powell
Bitcoin koers volgens TradingView

Powell

Powell verwijst voor de beweegredenen onder andere naar het verleden. Hij vindt dat het beleid nu niet losser moet worden gelaten, maar dat de financiële teugels strenger moeten worden aangetrokken. Hij hoopt hiermee de inflatie te drukken.

Kosten

De huidige situatie zorgt simpelweg voor onrust. Er is van alles aan de hand in de wereld, in combinatie met wereldwijd hoge inflatiecijfers.

"Dit zijn jammer genoeg de kosten van het terugdringen van de inflatie", zei Powell op de jaarlijkse economische conferentie van de Fed in Jackson Hole. Powell denkt dat het nog slechter is om niet op zoek te gaan naar prijsstabiliteit.

Powell hoopt uiteindelijk de recente inflatie een halt toe te roepen. De vraag is of het beleid van de Fed ook op korte termijn de inflatie kan drukken. I

De Consumentenprijsindex (CPI) van de VS was 9,1% in juni. Dat is het hoogste niveau in 40 jaar. Veel andere grote valuta kennen nog veel hogere inflatie.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFed

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...