Bitcoin daalt, maar hodlers weigeren te verkopen

2426 totale weergaven
Peter Brandt Bitcoin

De bitcoin koers staat vandaag weer 4% in het rood, maar dat zorgt niet voor angst bij lange-termijn investeerders. Ruim 30% van alle bitcoin zijn de afgelopen 5 jaar niet in beweging gebracht, wat erop wijst dat een grote groep investeerders weigert om op de verkoopknop te drukken.

30% van alle bitcoin al 5 jaar op hetzelfde adres

Als we de analisten van IntoTheBlock mogen geloven, dan is dat een zeer positieve statistiek voor bitcoin.

Hoe langer een holder zijn munten in bezit heeft, hoe kleiner de kans dat ze hun bitcoin verkopen; zo is de redenatie van IntoTheBlock.

Zij definiëren een “lange-termijn holder” als iemand die zijn bitcoin tenminste één jaar geleden heeft gekocht. De ruim 30% van alle bitcoin die al tenminste 5 jaar op hetzelfde adres staan, zouden dus in handen van de meest overtuigde investeerders zitten.

Ook moeten we bedenken dat munten die al 5 jaar op hetzelfde adres staan mogelijk verloren zijn. Ook die kans neemt toe naarmate bitcoin voor een langere periode niet bewogen zijn.

Bijvoorbeeld door verloren sleutels, maar het kan ook zijn dat mensen hun bitcoin vergeten zijn of dat de eigenaar er simpelweg niet meer is.

Percentage blijft stijgen

Wat interessant is aan die 30% is dat het percentage door de jaren heen flink is gestegen. Meestal zien we tijdens bearmarkten de grootste stijging in dit percentage.

Bitcoin HODLers

Bearmarkten zijn de momenten waarop echte bitcoiners worden gemaakt. Dat zijn de momenten waarop investeerders in de materie moeten duiken om te begrijpen wat ze gekocht hebben, zodat ze op basis daarvan kunnen blijven vasthouden.

Investeerders die dat niet doen verkopen waarschijnlijk op dergelijke momenten hun bitcoin. Als je alleen op basis van de hype wat bitcoin kocht in 2021, dan is de kans immers groot dat je bij het omvallen van FTX in november 2022 op de verkoopknop gedrukt hebt.

Op het moment van schrijven komt de bitcoin koers binnen op 55.659 dollar en staan we over de afgelopen 7 dagen op een daling van 12,09%. Wat dat betreft heeft bitcoin er weleens beter voorgestaan.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....