Bitcoin daalt met 8% in 10 minuten naar prijzen uit juni

Bitcoin kreeg te maken met een snelle daling van 8% binnen een tijdsbestek van 10 minuten. Hierdoor zakte de waarde tijdelijk tot een niveau dat we sinds 20 juni niet meer hadden gezien.

Om 21:30 uur UTC schommelde Bitcoin nog rond de $27,677. Echter, niet veel later viel de prijs naar $25,409, volgens gegevens van Coinmarketcap. Op Bitfinex, een populaire cryptobeurs, zakte de munt zelfs tot een dieptepunt van $24,715, maar herstelde daarna gedeeltelijk.

Op Twitter doen verschillende verklaringen de ronde voor deze daling. Sommigen suggereren dat SpaceX zijn eerder gekochte BTC heeft afgewaardeerd met $373 miljoen en het heeft verkocht. Anderzijds wordt gewezen naar problemen rondom China's Evergrande Group, die een faillissementsaanvraag in New York heeft ingediend.

Door deze prijsdaling viel de totale marktwaarde van Bitcoin onder de $500 miljard, een niveau dat we sinds 16 juni niet meer hebben gezien.

Ondanks de recente ontwikkelingen is Bitcoin sinds begin 2023, toen het ongeveer $16,550 waard was, toch met 60% gestegen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...