Bitcoin daalt na gefaalde poging naar $70.000: Is een all time high nog in zicht?

636 totale weergaven
|

Bitcoin deed een poging om te stijgen boven de $70.000, maar dit bleek niet mogelijk en de koers daalde op maandagochtend naar $67.000. Is een stijging naar een ATH nog mogelijk?

Bitcoin koers daalde na stijging

De prijs van Bitcoin deed afgelopen zondag een poging om boven de $70.000 te komen, maar de weerstand bleek te sterk te zijn. In plaats van een stijging zakte de koers hierdoor op maandagochtend onder de grens van $67.000.

Op het moment consolideert Bitcoin tussen de niveaus van $66.600 en $68.000, met een daling van 1,5% in 24 uur.

Aanzienlijk verlies voor long traders

Deze aanzienlijke daling van Bitcoin heeft long Bitcoin traders aanzienlijk beïnvloed, waarbij enorme verliezen zijn geleden. Dit is goed te zien aan de liquidatie van longposities. Volgens gegevens van CoinGlass is er in de afgelopen 24 uur voor ongeveer $168 miljoen aan longposities in alle cryptocurrencies geliquideerd.

Van dit bedrag bestaat zo’n $530.000 aan Bitcoin. Het totale aantal liquidaties in de afgelopen 24 uur hangt rond de $200 miljoen, waarbij Ethereum Bitcoin met ongeveer $50.000 overtreft.

Zit er nog een ATH in voor Bitcoin?

Door deze daling vragen veel investeerders zich af of er nog wel een All Time High (ATH) in zit voor Bitcoin. Enkele positieve indicatoren geven aan dat een ATH voor Bitcoin nog niet van tafel is geschoven voor dit jaar.

On-chain gegevens laten bullish vooruitzichten zien met een recordhoogte voor de Open Interest en een toename aan whale wallets. Ook laten rapporten zien dat de goedkeuring van Bitcoin ETF opties door de SEC de lliquiditeitvan Bitcoin aanzienlijk kan versterken, waarbij een duurzame instroom aangetrokken kan worden.

Stijgende institutionele vraag naar Bitcoin

De institutionele instroom ondersteunde vorige week de aanzienlijke stijging van bitcoin. Volgens gegevens van CoinGlass noteerden Amerikaanse Bitcoin ETF’s een instroom van $2,13 miljard. Als deze instroom aanhoudt, zou de verhoogde liquiditeit bij kunnen dragen aan verdere stijgingen.

Ook de Open Interest van Bitcoin Futures heeft afgelopen maandag een recordhoogte van $40,66 miljard bereikt, volgens gegevens van CoinGlass, wat wijst op een toestroom van nieuwe aankopen op de cryptomarkt.

Bitcoin prijsverwachting

Bitcoin wordt geconfronteerd met weerstand rond het hoogste punt van 29 juli 2024 van $70.079, nadat de koers op 15 oktober boven het psychologische niveau van $66.000 doorbrak en met 2,7% steeg. Als Bitcoin dit weerstandsniveau weet te doorbreken en sluit boven de $70.079, is het volgende weerstandsniveau het ATH van $73.777.

De Relative Strength Index (RSI) op de daily chart noteert op 66 en wijst iets naar beneden ten opzichte van het overbought niveau van 70. Dit wijst op een zwak momentum. Als de RSI terugveert en stijgt, kan de rally doorgezet worden.

Als de koers echter blijft dalen en onder het neutrale niveau van 50 sluit, kan dit leiden tot een scherpe daling van Bitcoin. Als Bitcoin niet slaagt om boven het weerstandsniveau van $70.079 te komen, zou het kunnen dalen en steun vinden rond het belangrijke niveau van $66.000.

Lees meer over:

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...