Bitcoin daalt tot $51.500 ondanks stortvloed aan goed nieuws

De koers van bitcoin is vannacht diep in het rood gezakt, tot een dieptepunt van $51.500. Daarmee leverde de prijs vergeleken met de top van gisteren maar liefst 10% in. Inmiddels krabbelt de cryptomunt weer wat op: momenteel kost één bitcoin 18,848.93USD, en vergeleken met exact een etmaal geleden is dat -5.97%.

Daling prijs Bitcoin

Door deze daling van de $57.000 van enkele dagen terug tot $51.500, staat de koers alweer 17% onder zijn all-time high. Anderzijds: in december 2020 stond de koers nog onder de $26.000, wat 50% van de huidige prijs is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin daalt tot $51.500 ondanks stortvloed aan goed nieuws

Moeten we ons zorgen gaan maken? Ondanks het glazen-bol gehalte van deze vraag, kunnen we wel naar trends in de markt kijken. Zo stromen er bijvoorbeeld tal van aanvragen binnen bij de SEC voor een Bitcoin ETF. Gisterenavond kwam er weer eentje bij: Fidelity.

Daarmee is het totaal aan openstaande aanvragen op acht neergekomen. En zoals Jake Chervinsky, een bekende crypto-advocaat op Twitter schrijft: "Imagine selling before the ETF gets approved." Het kan haast niet anders dan dat deze exchange traded funds voor extra koopdruk in de markt gaan zorgen. De vraag is echter: vanaf wanneer?

En zo kunnen we nog wel even door gaan met het goede nieuws: Tesla maakte gisteren bekend dat ze bitcoin betalingen accepteren voor de verkoop van haar auto's én dat ze deze bitcoin aan zullen houden in haar digitale vorm. Ze gaan sats stacken met de verkoop van hun producten, en laten fiatgeld hierbij buiten beschouwing.

Daarnaast maakte de CEO van NYDIG bekend dat er vanuit alle kanten interesse is in bitcoin, zelfs vanuit overheden via de zogenoemde 'souvereign wealth funds'. Dit zijn door de staat beheerde investeringsfondsen die doorgaans financiële activa zoals aandelen, obligaties, vastgoed en edelmetalen beleggen.

Twitter

Terug naar de koers. De Nederlandse analist Michaël van de Poppe noemt op Twitter dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Hij ziet meerdere indicatoren op de grafiek die bullish zijn.

Waar CryptoMitchNL een potentiële bearisch divergence ziet optreden, ziet The Wolf of All Streets echter juist het tegenovergestelde (op een andere timeframe). Hij noemt een bullish divergence met de RSI. Het is volgens hem moeilijk om nu opgewonden te zijn met de grafiek.

Bij twijfel kan het echter ook geen kwaad om even uit te zoomen. De koers is al maanden bezig met een opmars, zo getuigt ook onderstaande afbeelding. Bitcoin is een spaarmiddel, een Number-go-Up (NgU) technologie.

En zelfs als je dít in ogenschouw neemt doet bitcoin het goed: het bevindt zich momenteel zelfs bóven het Stock-to-Flow model, wat uitkomt op een gemiddelde van $100.000. Om nog maar niet te spreken van het Stock-to-Flow Cross Asset model, waarbij de koers richting de drie ton kan gaan.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
koers

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Nieuws
Nintendo 64-spellen spelen op Bitcoin, dankzij dit Ordinals-project

Pizza Ninjas brengt een N64-emulator naar de Bitcoin-blockchain, zo meldt Decrypt. Ze hebben het Super...

Ethereum ETF Nieuws
Citrea haalt $2,7 miljoen op om de software van bitcoin te verbeteren

Citrea, een project dat het mogelijk wil maken om zero-knowledge (ZK) rollups naar bitcoin te...

microstrategy michael saylor Bitcoin
Hoe Een Gedurfde Investering in Bitcoin MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Sinds oktober heeft de prijs van bitcoin een grote stijging doorgemaakt, een ontwikkeling die niet...

Lees meer