Bitcoin Data Update: ‘Retail afwezig tijdens prijsstijging door $55.000’

Welkom bij een nieuwe aflevering van Bitcoin Data Update van bitcoinmagazine.nl.

Deze analyse is géén financieel advies. Het zijn patronen op de bitcoin blockchain die relevant zijn voor de middellange – en lange termijn en niet relevant voor de korte termijn.

We nemen tijdens deze aflevering een aantal tweets en on-chain indicatoren door. Beluister het hieronder!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Rekt Capital ziet dat het marktsentiment slechts in één week behoorlijk is omgeslagen van angst naar hebzucht.

Aanleiding is de recente prijsstijging van $30.000 naar $55.000 in slechts vier maanden tijd, hoewel de koers nog 17% van zijn all-time high zit.

Checkmate ziet dat de particuliere beleggers nog niet helemaal zijn wakkergeschud ondanks de recente stijging door $55.000. Hij deelt zoekgedrag naar bitcoin op Google.

Ook de memory pool van bitcoin transacties is nog nagenoeg 'leeg' en is nog niet te vergelijken met de levels tussen februari-april 2021 eerder dit jaar.

Ook op de derivatenmarkten is het rustiger dan verwacht mag worden gezien het sentiment.

Een van de gevolgen is dat de hoeveelheid bitcoin bij beurzen, Coinbase in het bijzonder, sterk aan het afnemen is. Een signaal dat er investeerders op spotmarkten inkopen.

Een opvallende transactie was een whale of groepjes whales die voor 1,6 miljard dollar aan BTC kochten in slechts 5 minuten tijd.

Volgens sommige analisten een teken dat investeerders de komt van een bitcoin ETF willen 'frontrunnen'. Een toekomstige prijsstijging willen vóór zijn.

Een toekomstige bitcoin (futures) ETF is volgens deze tweet ook bullish voor spot trading.

De prijsactie heeft in ieder geval tot gevolg dat meer entiteiten op virtuele winst staan, zo becijfert Glassnode.

Maar we zien on-chain ook dat 'oude munten' ouder dan zes maanden nog niet op de markt worden aangeboden. Weinig (piek) volume op de Spent Volume Age Bands (SVAB)-indicator van Glassnode.

Bitcoin Data Update: 'Retail afwezig tijdens prijsstijging door $55.000'

Tot de volgende keer!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chainwhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...