Bitcoin Data Update: $47 miljoen aan short posities geliquideerd in één uur

Welkom bij een nieuwe aflevering van Bitcoin Data Update van bitcoinmagazine.nl.

Deze analyse is géén financieel advies. Het zijn patronen op de bitcoin blockchain die relevant zijn voor de middellange – en lange termijn en niet relevant voor de korte termijn.

We nemen tijdens deze aflevering een aantal tweets en on-chain indicatoren door. Beluister het hieronder!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het historische rendement van bitcoin in de maand september en kwartaal vier.

De plotse marktbeweging leidde ertoe dat 47 miljoen dollar aan short posities werden geliquideerd, zo merkt Will Clemente op.

Willy Woo ziet dat whales, entiteiten met 1.000 bitcoin of meer, de afgelopen maanden hebben geaccumuleerd buiten de spotmarkt om (lees: via over-the-counter desks). Bedoeld om de prijs niet te snel te laten stijgen.

Plan B somt een aantal potentiële nieuwsevenementen op die een positief effect op de bitcoin koers kúnnen hebben.

Tenslotte komt analist Dylan LeClair met een interessante analyse. Hij vergelijkt de gemiddelde kostprijs van de korte termijn investeerders met de gemiddelde kostprijs van de korte termijn investeerders.

Uit die verhouding zijn bepaalde conclusies te trekken waar de bodem van een markt ligt en welk gedrag beide groepen dan vertonen.

Ook de indicatoren 'bitcoin balans op beurzen', 'percentage voorraad op virtuele winst' en de 'verhouding tussen volume/leeftijd munten' passeren de revue.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.