Bitcoin versus dollar: de ongelooflijke voorspelling van Fred Krueger

Bitcoin dollar

Bitcoin maximalist Fred Krueger heeft onlangs een gedurfde voorspelling gedaan over de toekomst van bitcoin in vergelijking met de Amerikaanse dollar (USD). Hij gelooft dat bitcoin binnen de komende 12 jaar 100 keer efficiënter zal zijn dan de dollar. Deze voorspelling is gebaseerd op het grote verschil tussen het beleid rondom bitcoin en dat van de Amerikaanse overheidsschuld.

De halvering van bitcoin en het verschil met de dollar

Krueger benadrukt het belang van de halvering van bitcoin, een gebeurtenis die de nieuwe aanvoer van bitcoin aanzienlijk vermindert. Na de halvering zal de nieuwe aanvoer slechts 0,8% per jaar zijn, wat Krueger een kleine vergoeding vindt voor de veiligheid van het netwerk.

In tegenstelling tot bitcoin, heeft de Amerikaanse overheid een schuld van maar liefst 1,6 biljoen dollar.Daarnaast wijst hij op de extra inflatiedruk van Medicare en Social Security, die kunnen leiden tot een jaarlijkse toename van 10% in de dollarvoorraad. Krueger beweert dat dit gebrek aan schaarste zal leiden tot een waardeverlies van de dollar over tijd.

De efficiëntie van bitcoin stijgt

Krueger beweert dat bitcoin nu al 10 keer efficiënter is dan de dollar en voorspelt dat deze efficiëntie binnen 12 jaar zal toenemen tot 100 keer die van de dollar. Hij verwacht een aanzienlijke stijging in de vraag naar bitcoin, aangedreven door de vaste voorraad en een verwachte 100 keer toename in vraag in de komende twee decennia.

Bovendien schat Krueger dat de huidige gebruikersbasis van bitcoin slechts ongeveer 0,1% van de wereldbevolking is, in totaal ongeveer 10 miljoen gebruikers. Hij heeft een routekaart voor adoptie geschetst, waarbij het bereiken van 400 miljoen gebruikers, of 5% van de wereldbevolking, een cruciaal moment zou zijn voor bitcoin. Het bereiken van dit doel zou een 40 keer toename in adoptie betekenen, een grote prestatie tegenover de acceptatie van dollars.

De prijs van bitcoin herstelt zich

Wat betreft de marktprestaties, had de prijs van bitcoin onlangs een dip meegemaakt, met een daling van meer dan 11% van zijn all-time high van $73.750 in maart. Ondanks een daling van 34,88% in het 24-uurs handelsvolume tot $25,64 miljard, was het herstel in de waarde van bitcoin merkbaar na het bereiken van een dieptepunt van $65.000 tijdens een recente crash. Desondanks zijn de winsten van bitcoin in 1 maand slechts iets meer dan 3%, wat wijst op een trage prestatie.

Lees meer over:
dollar

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...