Bitcoin dominantie op 48%, is dit het einde van deze bullrun?

Bitcoin dominantie op 48%, is dit het einde van deze bullrun?

De dominantie van bitcoin heeft mogelijk zijn hoogtepunt bereikt, denkt deze analist die Coindesk citeert. Uit data van TradingView blijkt dat het dominantiepercentage is gestegen van 42% naar 48% in het eerste kwartaal. In april heeft bitcoin moeite om boven de 48% uit te komen.

Deze statistiek schommelde al bijna twee jaar tussen 38% en 48%, en nu deze opmars stokt geeft dit mogelijk ruimte aan andere cryptocurrency's op de markt, zegt Markus Thielen, hoofd onderzoek en strategie bij crypto-serviceprovider Matrixport in een notitie aan zijn klanten.

bron: Coindesk
bron: Coindesk

De bovenstaande grafiek laat zien dat de totale marktkapitalisatie van andere munten in de markt is gestegen zodra de dominantie van bitcoin niet meer boven de 48% kwam. Die trend in dominantiepercentage is tussen medio oktober 2021 en juni 2022 en volgens Thielen kan deze geschiedenis zich herhalen. "De bitcoindominantie lijkt een hoogtepunt te bereiken op vergelijkbare niveaus als in 2022, goed voor 45/46% van de totale cryptomarkt", zegt Thielen. "Als bitcoin beter blijft presteren dan de rest van het ecosysteem, zou dat betekenen dat alleen bitcoin ertoe doet, maar andere ecosystemen spelen ook een rol".

Lees meer over:
Bitcoin koers prijs markt

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties