Bitcoin koers in april 2024 op $60.000 is PlanB’s voorspelling

De Nederlandse analist PlanB maakte in 2019 furore met zijn Stock-to-Flow (S2F) model, waarmee hij erin slaagde om voor het eerste in de geschiedenis een met cijfers onderbouwde waarde te plakken op de schaarste van bitcoin. Lange tijd volgde de koers de waarde van zijn model, maar de laatste anderhalf jaar heeft hij minder succes. Toch geeft PlanB zijn model niet op en voorspelt hij op basis van het S2F-model een bitcoin koers van 60.000 dollar in aanloop naar de halving van april 2024.

PlanB blijft overtuigd

Er is gigantisch veel kritiek op het S2F-model geweest en nog steeds is een groot deel van de markt niet overtuigd. PlanB laat zich daardoor echter niet van de wijs brengen en blijft achter zijn bevindingen staan.

"Zeggen dat het S2F-model 'verkeerd/invalide/kapot' is, betekent dat je zegt dat de koersexplosies van bitcoinn na de halvings van 2012, 2016 en 2020 (rode pijlen in de grafiek) toevallig, willekeurig en niet gerelateerd waren aan de halvings. Dat is mogelijk, maar ik ben het er niet mee eens", aldus de analist.

In de ogen van PlanB zijn de maximale supply van 21 miljoen eenheden, het uitgifte-schema en het ritme van de halvings fundamenteel voor de bitcoin koers.

De analist verwacht op basis van zijn S2F-model dat de bitcoin koers op het moment van de halving rond de 60.000 dollar ligt en dat bitcoin opnieuw zal pompen na de halving. Net zoals het dat deed na de halvings van 2012, 2016 en 2020.

Critici zijn gekleurd

In een reactie op de 'analyse' van PlanB schrijft Maximus, een volger van de analist, dat critici zich vaak alleen negatief over het model uitspreken als het verkeerd zit aan de onderkant. Tijdens de bullruns uit het verleden is het model namelijk vaak ook te conservatief geweest in zijn voorspellingen en kwam de koers vaak boven de verwachtingswaarde van het model.

Je kunt van dergelijke modellen ook niet verwachten dat ze de complete psychologie van de markt meenemen. In principe voorspelt het alleen maar de 'eerlijke waarde' van bitcoin door de schaarste van de digitale munt te vergelijken met zaken als goud en zilver.

PlanB is het daar 100 procent mee eens, zoals hij in een duidelijke reactie laat weten. Langzaam maar zeker keert het optimisme rondom bitcoin terug en dat zorgt er ook voor dat mensen de modellen van PlanB weer wat serieuzer nemen.

Het is wat ons betreft vooral belangrijk om je niet gek te laten maken door de voorspellingen van analisten als PlanB. Stock-to-Flow is een ontzettend interessant concept en de schaarste van bitcoin en de halvings spelen onmiskenbaar een belangrijke rol in het koersverloop van de digitale munt, maar het zijn zeker niet de enige factoren die van belang zijn.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
“Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

Bitcoin whales Nieuws
Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal...

Nieuws
Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale...

Nieuws
Bitcoin koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

Bitcoin blijft in 2024 doorknallen. De prijs per BTC staat voor het eerst in ruim...

Lees meer