Oude bitcoin whale ontwaakt, verplaatst plots 60 miljoen aan BTC met 4.258% winst

Een bitcoin whale-adres is al meer dan negen jaar inactief en is nu ontwaakt. Vanuit het adres is woensdag 2.071 bitcoin (ruim 60 miljoen dollar) verstuurd.

Het betreffende adres heeft op 19 december 2013 deze ruim 6.000 bitcoin ontvangen. Leuk feitje: 1 bitcoin stond toen gelijk aan 663 dollar. In totaal stond er ruim 6.000 bitcoin op het adres.

Wat de reden is waarom deze whale zijn bitcoins verstuurt, blijft gissen. Mogelijk wil degene zijn lang gespaarde bitcoin verzilveren in dollars. Of er kan sprake zijn van een simpele handeling om bitcoin naar een andere wallet te sturen zonder dat verkoop plaatsvindt. Het ontvangende adres staat niet bekend als een wallet van een exchange of broker.

De aanleiding dat OG's in beweging komen, is een wallet die compleet geplunderd wordt, ziet Twitter-gebruiker Tay. Dat kan voor andere whales reden zijn om in actie te komen en hun bitcoin te verplaatsen, zo is de strekking.

Na een opwaartse beweging eerder deze week, duikelde de prijs weer naar beneden afgelopen 24 uur. Deze week stuurde ook een whale 16.000 bitcoin naar Binance, dus volop beweging op de markt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...