Rotterdamse ondernemer krijgt een anonieme Bitcoin donatie om zijn personeel te betalen

Dennis van den Berg stond op het punt om zijn Harley Davidson te verkopen om de personeelskosten van zijn restaurant te betalen. Een nobel plan, maar Van den Berg kreeg hulp van een anonieme bitcoiner. Dat meldt Rijnmond.

Een anonieme donateur stuurde een brief met instructies en belde de restauranteigenaar op. Via dit belletje en de brief kreeg hij toegang tot genoeg bitcoin om zijn personeel te betalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Donatie

De coronacrisis en de heftige maatregelen zorgen ervoor dat veel ondernemers in de horeca een groot financieel probleem hebben. Van den Berg heeft met zijn restaurant Jack recht op een tegemoetkoming voor de loondiensten.

Dat geld zou echter niet op tijd binnen komen om het personeel te betalen. Reden genoeg voor een anonieme gever om de kosten te dekken. Zo kan het restaurant de tijd overbruggen tot de financiële regeling is geregeld.

Een bitcoin

De donateur vertelde Van den Berg dat hij 1 bitcoin kon claimen om zijn personeel vooruit te betalen. ”In eerste instantie geloof je het niet. Daarom heb ik het eerst stilgehouden. Heel bizar dat dit je overkomt”, zegt Van den Berg tegen Rijnmond.

De donatie kwam overigens niet helemaal zonder voorwaarden. Van den Berg moest beloven dat hij zijn Harley Davidson niet zou verkopen.

Waar de bitcoin vandaan komt is dus niet bekend. Bij een bitcoin transactie is in principe de achtergrond van de verzender niet bekend.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...