Dow Jones komt met Bitcoin (BTC) index in 2021

De Dow Jones komt in 2021 met een bitcoin (BTC) index. De oudste aandelenindex van de Verenigde Staten gaat naast BTC ook andere cryptocurrency’s gebruiken. Dat meldt Reuters.

De index komt uit de koker van S&P Dow Jones Indices, onderdeel van data provider S&P Global.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Let op! Een index probeert zo nauwkeurig mogelijk de prijs van een asset te volgen, de Dow Jones gaat dus geen bitcoin aanbieden. Wel stelt het beleggers in staat om mee te profiteren van eventuele prijsstijgingen.

Bitcoin en Dow Jones

De Dow Jones is misschien wel de grootste naam die in 2020 kenbaar maakt ‘iets met bitcoin te gaan doen’. Banken, Amerikaanse miljardenbedrijven als MicroStrategy, Square en PayPal doen ook mee in deze relatief nieuwe industrie.

De index op Dow Jones toont aan dat er ook aan deze kant van de financiële wereld momenteel interesse is in BTC.

Niet alleen bitcoin

De index gaat waarschijnlijk kijken naar de 550 grootste cryptocurrency’s en tokens. Een opmerkelijke zet, want het merendeel (of allemaal..) van deze producten zijn vooral vaporware en mooie praatjes.

Voor data beroept de index zich op Lukka, een bedrijf uit New York. Het product is gericht op partijen die niet echt bitcoin willen kopen, maar wel willen speculeren. Het is een toegankelijke manier voor instituten, bedrijven en investeerders om mee te doen in de wereld van bitcoin.

Financiële producten

De financiële producten rondom bitcoin schieten als paddenstoelen uit de grond. Waar het echt om draait is bitcoin als asset, maar veel investeerders kijken alleen naar de prijs en willen daarmee meespelen.

Een voorbeeld uit de praktijk: de Oostenrijkse aandelenbeurs Wiener Börse kunnen handelaren aan de slag met een een exchange-traded product (ETP) gebaseerd op bitcoin.

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)