Bitcoin duikelt naar $38.250, handelaren zien $700 miljoen in rook opgaan

409 totale weergaven

De bitcoin prijs is afgelopen 24 uur flink gezakt. Op de Bitstamp grafiek dipte de koers naar $38.250. Momenteel hangt deze rond de $39.000 regionen.

Het is het laagste niveau van de afgelopen zes maanden. De bitcoinprijs zit nu ruim 40% onder de laatste all-time high van $69.020.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De prijs in euro's:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Bitcoin geeft je regelmatig een draai om de oren en in dit geval duikelt de koers door de $40.000 support heen.

Het zakken van de koers heeft tot gevolg dat een groot aantal futures in rook zijn op gegaan. Coinglass noteert een verlies van 725 miljoen dollar aan contracten over de afgelopen 24 uur.

Let op: dit zijn liquidaties over de gehele cryptomarkt: ~40% betreft een bitcoin future, de rest zijn speculaties op koersen van andere munten.

Eerder op de dag schoot de prijs nog omhoog naar ruim $42.000, met name whale entiteiten kochten ~40.000 bitcoin op de markt.

Kort daarna draaide echter het sentiment op de markt volledig en is er heel veel bitcoin aangeboden waardoor de prijs zakt.

Angst

Bitcoin kampt in 2022 met een tekort aan handelsvolume en daarmee aan vraag om de prijs te laten stijgen (op de korte termijn). Dat is toe te schrijven aan angst in de markt.

Er is onzekerheid over het beleid van centrale banken. Zodra de rentestanden weer stijgen (zoals recent is gebeurd), dan is dat gunstig voor obligaties maar is het minder nieuws voor aandelen en ook bitcoin.

Bitcoin is namelijk relatief sterker gecorreleerd met de aandelenmarkt dan eerder. Denk aan beleggingsfondsen die zowel exposure hebben in de aandelenmarkt als in de bitcoinmarkt.

On-chain is nu te zien dat entiteiten met verlies verkopen.

Bitcoin duikelt naar $38.250, handelaren zien $700 miljoen in rook opgaan
bron: Glassnode

On-chain zijn er echter wel signalen van accumulatie door entiteiten die al langer exposure hebben in bitcoin.

Bijvoorbeeld het aantal munten in de leeftijd 12 tot 18 maanden neemt juist toe, een signaal van accumulatie zo blijkt uit CryptoQuant cijfers.

De prijs ligt nu ruim 43% onder de laatste all-time high van 10 november 2021 toen de koers even boven $69.000 stond.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...