Bitcoin prijs schiet omhoog, whales kopen tienduizenden bitcoins in korte tijd

Whales hebben de afgelopen 48 uur maar liefst 40.000 bitcoin ingeslagen, zo beweert on-chainbedrijf Santiment.

Zodra entiteiten in korte tijd grote brokken bitcoins opslokken, dan verminderen deze de beschikbare voorraad bitcoins op de markt. Het kan een verklaring zijn waarom de marktprijs stevig door de $42.000 is geschoten deze donderdagmiddag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De prijs in euro's:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Het kan verkeren. De bitcoin prijs stond woensdagochtend nog op $41.145. Inmiddels is de prijs weer met ruim $1.000 gestegen in korte tijd.

Ze zijn sinds 8 januari dit jaar weer meer btc aan het inslaan rondom de $40.000-$42.000 zone.

Dit gedrag komt overeen met andere on-chainsignalen die erop wijzen dat entiteiten zuinig zijn op hun bitcoins.

Glassnode heeft de Entity Adjusted Dormancy Flow indicator ontwikkeld om toppen en bodems te meten.

De Dormancy Flow is de verhouding tussen de totale waarde van de bitcoinmarkt en de totale waarde aan 'slapende' munten over 12 maanden tijd.

Want van elk stukje bitcoin van een transactie (of: UTXO) is te meten hoe oud en hoeveel waard deze is. Oftewel, hoe lang deze 'slaapt' op het netwerk.

Deze ratio zit op een zeer laag niveau, een signaal dat bitcoin overkocht is. Raakt deze in de groene zone, dan is er sprake van een bodem.

Bitcoin prijs schiet omhoog, whales kopen tienduizenden bitcoins in korte tijd
bron: Glassnode

Dat is ook wat Ali Martinez zijn volgers meegeeft.

Analisten zoals Lyn Alden en William Clemente zijn het erover eens dat bitcoin houders zeer vasthoudend zijn.

Anderzijds kan bitcoin zich ook niet geheel onttrekken aan de realiteit van de financiële markten en monetaire markten.

Zo zijn er steeds meer connecties tussen de bitcoinmarkt en de traditionele markten, zegt TXMC. Hij ziet weer een sterkere correlatie tussen de prijsontwikkeling van bitcoin en de NASDAQ index.

Ook hebben bijvoorbeeld techfondsen en andere beleggingsfondsen het nodige investeert in afgeleide beleggingsproducten zoals het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), een fonds dat momenteel ruim 25% verlieslatend is.

Een risico is dat de onderliggende bitcoins ooit weer op de markt gedumpt worden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...