Bitcoin dumpt naar $53.500 – waar blijft de bodem?

3443 totale weergaven
steun bitcoin koers

Bitcoin is aan een gigantische strijd bezig, terwijl de 140.000 bitcoin van Mt. Gox op de markt komen. De koers blijft dalen en de grote vraag is waar en wanneer we nu eindelijk op de bodem uitkomen. Op 5 juli alleen al gleed de bitcoin koers met 5% naar beneden.

Cruciale steun voor bitcoin

Als je het aan de populaire Matthew Hyland vraagt, dan is de bitcoin koers van 52.000 dollar cruciaal op dit moment.

Die koers vormt volgens Hyland de bodem van de zogenaamde Supertrend Indicator voor bitcoin. Sinds het einde van 2022 zit bitcoin boven die zogenaamde Supertrend Indicator en is er sprake van een bullmarkt.

Als we onder dat niveau komen, kan het dus nog weleens grimmig worden voor bitcoin. Dat kunnen we natuurlijk niet uitsluiten, want uiteindelijk is de bitcoin koers het resultaat van pure vraag en aanbod.

In theorie heeft bitcoin geen top, maar helaas ook geen bodem. Om die reden kan alles gebeuren met de digitale munt, dus ook een hele korte editie van de bullmarkt.

Capitulatie naar 45.750 dollar?

Sinds 2016 dipte bitcoin meerdere keren 38%, wat het target voor de absolute capitulatie van de markt op 45.750 dollar zou leggen.

Adam Back, die door Satoshi Nakamoto genoemd werd in de white paper van bitcoin, maant iedereen tot rust. Hij laat met zijn grafiek zien dat dit soort koersdalingen helemaal niet zeldzaam zijn voor bitcoin in een bullmarkt.

“Herinnering om uit te zoomen. Vorige bullruns hadden meerdere dalingen van -30%. We zitten nu op ongeveer 27%”, aldus Adam Back op Twitter.

Misschien waren we de laatste tijd een beetje verwend met bitcoin. Iedereen had het erover hoe de correcties tijdens deze bullmarkt niet zo diep waren als die uit het verleden.

Helaas lijkt daar nu een einde aan te komen en zijn we toch begonnen aan een hele zware en diepe correctie voor de digitale munt. Niet geheel zonder reden natuurlijk, want de bitcoin van de Duitse overheid en die van Mt. Gox vertegenwoordigen natuurlijk een behoorlijke bak met kapitaal.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....