Bitcoin eindigt 8 weken op rij in het rood, nieuw negatief record

989 totale weergaven

Ondanks de lichte stijging terug naar de $30.000, sloot bitcoin de ‘weekly candle‘ wel af in het rood. Zo plakt de grootste cryptocurrency nog een weekje aan negatieve reeks vast, die daarmee is opgelopen tot acht opeenvolgende weken.

8 op een rij in het rood

Bitcoin stond eind maart nog in de buurt van de $47.000. Maar in plaats van een gehoopte stijging omhoog, volgden er veel rode weken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onderstaande data van Bitstamp (vanuit TradingView) laat zien dat bitcoin een weeksluiting noteerde van net boven de $30.000. Zoals de grafiek laat zien, was dit al weer achtste rode candle op rij.

Bitcoin eindigt 8 weken op rij in het rood, nieuw negatief record

Dat is toch wel een zeldzaamheid. Sinds de periode van augustus tot september 2014 waren er nooit meer dan zes rode weken op rij. Destijds was bitcoin, net als nu, bezig met het tweede jaar van de vierjarige halving-cyclus.

Debet aan deze lange periode van negatieve procenten zijn de onrust rondom TerraUSD/Luna en ook de renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank.

Fear and Greed

De Fear and Greed Index staat ook al geruime tijd in de regionen van “extreme angst”. De statistiek verzamelt verschillende soorten gegevens, waaronder volatiliteit en activiteit op social media. Deze ietwat dubieuze indicator meet het sentiment van bitcoin in een range tussen de 0 (extreme angst) tot 100 (extreme hebzucht).

Andersom is dat goed nieuws. Toen bitcoin voor het eerst door de $30.000 ging op 1 januari 2021, stond deze indicator nog op 95. Vandaag de dag is dat wel anders: 10.

Bitcoin eindigt 8 weken op rij in het rood, nieuw negatief record

De rekenkracht lijkt ook (tijdelijk) te stagneren, gezien de daling van de moeilijkheidsgraad met 3,3%. Dit was de grootste daling sinds juli 2022. Terwijl de koers meer dan 50 procent is gedaald, is de hashrate echter wel met 75 procent gestegen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...