‘Bitcoin en Ether zijn goed voor traditionele beleggingsportfolio’s’

12155 totale weergaven

BBVA, een van de grootste Spaanse banken, heeft recentelijk onderstreept dat het toevoegen van Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) aan traditionele beleggingsportefeuilles aanzienlijke voordelen kan opleveren.

Philippe Meyer, hoofd van digitale en blockchainoplossingen bij BBVA, gaf aan dat zelfs een kleine allocatie van 3% tot 5% in deze cryptovaluta’s een merkbare verbetering in het rendement op investeringen kan bieden. Tijdens de Web3 Corporate Innovation Day benadrukte Meyer dat een dergelijke strategie de prestaties van portefeuilles significant kan verbeteren.

De bank zet zelf ook in op diensten rondom crypto. Dus het lijkt voor de hand te liggen dat iemand die grotendeels verantwoordelijk is voor die tak van het bedrijf, het ook aanprijst.

Rendementen uit stijgingen in 2024

In 2024 heeft de prijs van Bitcoin indrukwekkend gepresteerd, met een stijging van meer dan 47% sinds het begin van het jaar, wat het rendement van de S&P 500 ruimschoots overtreft. Het afgelopen jaar is de prijs van Bitcoin zelfs met 146% gestegen, terwijl de S&P 500 slechts een groei van 24% liet zien. Dit toont aan dat Bitcoin het potentieel heeft om traditionele markten ver achter zich te laten, ondanks de recente correcties op de korte termijn​,

Invloed van ETF’s en de markt

Ondanks de indrukwekkende langetermijnprestaties van Bitcoin, zijn er recente uitdagingen geweest, zoals uitstromen uit Amerikaanse Bitcoin ETF’s. In juni zagen deze fondsen drie dagen van netto-uitstromen, wat een invloed had op de prijs van Bitcoin. Dit werd toegeschreven aan een gebrek aan vertrouwen onder ETF-investeerders, die vaak reageren op korttermijn bewegingen van de markt.

Uitbreiding van diensten

BBVA blijft niet stilstaan en heeft recentelijk zijn crypto-custodyservice gemigreerd naar Harmonize, een platform van Metaco, eigendom van Ripple. Deze stap stelt de bank in staat om niet alleen Bitcoin en Ether, maar ook andere digitale activa te beheren, wat de weg vrijmaakt voor verdere uitbreiding van hun cryptodiensten​.

De analyse van BBVA bevestigt dat de integratie van Bitcoin en Ether in beleggingsportefeuilles niet alleen diversificatie biedt, maar ook aanzienlijke rendementen kan opleveren. Terwijl de volatiliteit en recente marktcorrecties enige voorzichtigheid vereisen, blijft het potentieel van cryptovaluta om traditionele markten te overtreffen evident. Investeerders die op zoek zijn naar verbeterde rendementen, zouden deze activa in overweging moeten nemen als een strategische toevoeging aan hun portefeuilles.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...