Bitcoin en S&P 500 sluipen richting Golden Cross op de dagelijkse grafiek

Bitcoin en S&P 500 sluipen richting Golden Cross op de dagelijkse grafiek

In het verleden begonnen voor bitcoin gigantische rally's nadat er op de dagelijkse grafiek een Golden Cross plaatsvond. Na de stijgingen van de afgelopen weken lijkt er weer sprake van zo'n bijzonder moment, waar vooral technische analisten zich op focussen.

Golden Cross in aantocht?

We spreken van een Golden Cross op de dagelijkse grafiek als het 50-daagse bewegende gemiddelde het 200-daagse bewegende gemiddelde naar boven doorkruist in de grafiek. Bewegende gemiddelden zijn in principe indicatoren die naar het verleden kijken. Dit signaal leert ons dus vooral dat de korte termijn trend extreem bullish is.

"Er hangt een trendverandering in de lucht en er is zelfs sprake van een mogelijke Golden Cross in de nabije toekomst," aldus vermogensbeheerder Valkyrie in zijn laatste nieuwsbrief, waarin het schrijft over de dagelijkse grafieken van bitcoin en de Amerikaanse S&P 500.

Voor bitcoin zou het de eerste Golden Cross sinds september 2021 betekenen. Als de koers zich op deze manier blijft ontwikkelen, dan zou de Golden Cross al over een kleine twee weken in de grafiek kunnen verschijnen. De S&P 500, de belangrijkste aandelenindex van de Verenigde Staten, produceert mogelijk vandaag al zijn Golden Cross.

Geen gegarandeerde koersexplosie

Een Golden Cross voor bitcoin op de dagelijkse grafiek betekent overigens niet dat meteen de vlag uit kan. In het verleden is het ook weleens voorgekomen dat de koers juist aan een daling begon na een Golden Cross. Het feit dat we deze veelbelovende ontwikkeling nu al kunnen waarnemen, kan ook het effect hebben dat mensen nu alvast inkopen op de Golden Cross.

Tot op de dag van vandaag zag bitcoin in zijn volledige geschiedenis acht Golden Crosses op de dagelijkse grafiek. Die van februari 2012, oktober 2015 en mei 2020 gingen vooraf aan gigantische bullmarkten die uiteindelijk ruim één jaar duurden.

De geschiedenis van Golden Crosses. Bron: CoinDesk.
De geschiedenis van Golden Crosses. Bron: CoinDesk.

Aan de andere kant waren de Golden Crosses van juli 2014, juli 2015 en februari 2020 minder succesvol voor bitcoin. Die van februari 2020 ging immers vooraf aan de wereldwijde uitbraak van COVID-19 en we weten allemaal wat er daarna met de bitcoin koers gebeurde.

De twee overige Golden Crosses van april en september 2019 waren qua resultaat neutraal. Na een koersopleving in de eerste twee maanden, begon bitcoin daarna aan een daling en kwam er zelfs een Death Cross in de grafieken. Voor nu is het dus vooral afwachten, maar het kan een heel mooi signaal zijn.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan