Bitcoin ETF zou ‘zegel van goedkeuring’ van Amerikaanse autoriteiten zijn voor bitcoin

395 totale weergaven

De goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zou volgens Galaxy Digital CEO Mike Novogratz een "zegel van goedkeuring" zijn voor bitcoin van de Amerikaanse overheid en zijn financiële waakhond. In een interview van 12 juli met Bloomberg TV spreekt de oprichter van Galaxy Digital over de stapel van Spot Bitcoin ETF aanvragen die momenteel op het bureau van de SEC liggen, inclusief de aanvraag van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld.

Een teken van adoptie

"Wat ik denk is dat BlackRock, Invesco en de volledige groep van ETF-aanbieders een signaal zijn dat de adoptie eraan komt", aldus Novogratz tegenover Bloomberg TV. Hier voegt hij aan toe dat veel investeerders op dit moment "nerveus" zijn over het investeren in crypto en dat de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF een "eenvoudige eerste stap" kan bieden voor de meeste mensen om te beginnen met bitcoin.

"Als het gebeurt zie ik de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF als een zegel van goedkeuring van de Amerikaanse overheid en de SEC", aldus een optimistische Novogratz.

We hebben nu in ieder geval aanvragen liggen van BlackRock, Valkyrie, Invesco, VanEck, WisdomTree, Fidelity, ARK Invest en nog enkele partijen. Ook het Galaxy Digital van Mike Novogratz dingt samen met Invesco mee voor de primeur van een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF.

Wanneer krijgen we de eerste?

Op de vraag wanneer we de eerste goedkeuring van een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF te zien krijgen kan Novogratz geen goed antwoord geven. "Deze SEC is heel koppig en lastig geweest op het gebied van crypto. Geen enkele van de grote namen is erin geslaagd om de procedure door te komen. Wij zitten in dat proces en het is tot nu toe een lang en frustrerend pad geweest. Daar wil ik het bij laten", zo spreekt Novogratz.

Wat de bitcoin koers betreft is de miljardair optimistisch. Voor het einde van 2023 verwacht hij namelijk nieuwe hoogtepunten voor de digitale munt. Daarmee doelt hij niet op een nieuwe all-time high, maar op een hogere koers dan de huidige top van 31.500 dollar voor 2023.

"Als het lukt om een nieuw hoogtepunt voor 2023 neer te zetten, dan komt er waarschijnlijk een mooie opwaartse koersbeweging aan", aldus Novogratz. Waar de koers dan precies gaat eindigen kan hij niet vertellen. Dat is weleens anders geweest, want Novogratz staat over het algemeen bekend om zijn gewaagde en extreem optimistische voorspellingen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....