Pseudonieme analist: ‘Bitcoin koers van 58.000 dollar binnen 90 dagen’

Carl From The Moon, een populaire pseudonieme analist op Twitter, voorspelt binnen 90 dagen een bitcoin koers van 58.000 dollar. Dit voorspelt de analist in kwestie op basis van een zogenaamd Cup and Handle patroon uit de technische analyse. De grafiek van de analist ziet er behoorlijk veelbelovend uit, maar niet iedereen in de reacties is het eens met de analyse van Carl From The Moon.

Kritiek op Carl

De voornaamste kritiek op Carl From The Moon is dat het niet om een valide formatie van het Cup and Handle patroon gaat. Volgens @fewseethis is een Cup and Handle patroon normaal gesproken een continuatie-patroon en niet een formatie die een potentiële bodem voor een koers aangeeft.

"Met andere woorden, de prijs is gewoon in het patroon gestegen, anders is dit slechts een willekeurige teken zonder data om het daadwerkelijk te onderbouwen", aldus @fewseethis in een harde reactie op de analist.

Zo zie je maar dat zelfs analisten met een following van 1,3 miljoen mensen op Twitter het niet altijd bij het rechte einde hebben. Al is het natuurlijk mogelijk dat Carl From The Moon alsnog gelijk krijgt en de koers inderdaad opleeft richting de 58.000 dollar die hij voorspelt.

Dat zou dan, als we @fewseethis mogen geloven, niet zijn op basis van het Cup and Handle patroon waar Carl From The Moon zich voor zijn analyse op baseert. Dat zou dan puur op basis van 'geluk' moeten zijn en daar kunnen we natuurlijk niets mee in de financiële wereld.

Zit bitcoin in een bullmarkt?

Vooralsnog is het jaar 2023 fantastisch begonnen voor bitcoin en is de digitale munt erin geslaagd om een stijging van 85 procent op de borden te zetten. Dat zorgt ervoor dat veel analisten het alweer hebben over een nieuwe bullmarkt. Zo ook CryptoCon, die dit voorspelt op basis van de wekelijkse Bollinger Bands van bitcoin.

"Als de volatiliteit van bitcoin zakt in een bearmarkt, dan is dat heel bearish. Als de volatiliteit laag is in een bullmarkt, dan is dat enorm bullish. De wekelijkse Bollinger Bands bewijzen dat. Het binnentreden van de lage-volatiliteitszone brengt grote koersbewegingen. Bitcoin zit in een bullmarkt", aldus CryptoCon.

Als de analyse van CryptoCon klopt, dan kunnen we op termijn een behoorlijke koersexplosie van bitcoin verwachten. Langzaam maar zeker druppelen de positieve analyses voor bitcoin weer binnen en begint het sentiment om te draaien richting de volgende halving die voor april/mei 2024 op de planning staat.

Poll

Ben jij op dit moment bullish over bitcoin?

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....