Bitcoin ETFs bereiken recordhoogte van $21 miljard aan instroom

312 totale weergaven
|

De instroom van Bitcoin ETFs heeft een nieuw record van $21 miljard bereikt, aangedreven door sterke institutionele vraag. Dit markeert zes opeenvolgende dagen van positieve prestaties, wat een belangrijke mijlpaal is voor deze fondsen.

Bitcoin ETFs breken records met $21 miljard aan instroom

Bitcoin Exchange Traded Funds (ETFs) hebben een nieuw hoogtepunt bereikt met een totale instroom van $21 miljard, een absoluut record. Deze indrukwekkende cijfers weerspiegelen de toenemende interesse van zowel institutionele als retailbeleggers in Bitcoin-gerelateerde producten. Volgens gegevens van Farside Investors stroomde er alleen al deze week meer dan $2 miljard in Bitcoin ETFs, waarmee het aantal opeenvolgende dagen zonder uitstromen op zes komt.
Een bijzonder opvallend moment was afgelopen vrijdag, toen de ETF-markt $273 miljoen aan nieuwe aankopen noteerde, zonder enige uitstromen. ARK Invest’s ARKB en BlackRock’s IBIT waren de grootste spelers van de week, met respectievelijk $110 miljoen en $70 miljoen aan nieuwe instroom op die dag. De voortdurende groei van deze fondsen versterkt het vertrouwen van beleggers en zorgt voor positieve bewegingen in de bredere cryptomarkt.

De Bitcoin ETF instroom van de afgelopen dagen. Bron: Cryptobriefing

ARKB en IBIT domineren wekelijkse instroom

De prestaties van ARKB en IBIT, twee van de meest prominente Bitcoin ETFs, sprongen er deze week uit. ARKB zag een opmerkelijke stijging in de instroom, met meer dan $100 miljoen aan nieuwe fondsen op zowel donderdag als vrijdag. Ook BlackRock’s IBIT speelde een belangrijke rol in de indrukwekkende wekelijkse groei van de sector, door meer dan de helft van de totale instroom van de groep voor zijn rekening te nemen. Dit ETF heeft nu een totale instroom van $23 miljard bereikt, wat zijn positie als ’s werelds grootste Bitcoin ETF versterkt.
Deze sterke institutionele betrokkenheid heeft niet alleen de ETF-markt gestimuleerd, maar lijkt ook de bredere cryptomarkt een zetje te geven. De prijs van Bitcoin zelf steeg bijna tot $69K, wat bijdraagt aan het optimisme dat momenteel rond de markt hangt.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
BTC ETF

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...