Bitcoin ETFs extreem belangrijk voor BlackRock en Fidelity

2399 totale weergaven
Bitcoin BlackRock

De Spot Bitcoin ETFs van BlackRock en Fidelity zorgden samen voor een significant deel van de ETF-instromen voor de fondsbeheerders. Voor BlackRock leverden de Bitcoin ETFs 26% van de totale ETF-instromen op en voor Fidelity gaat het zelfs om 56%.

BlackRock is niet de grootste

In de bovenstaande afbeelding van ETF-specialist Eric Balchunas zien we dat BlackRock niet de grote baas was op het gebied van instromen dit jaar. Vanguard staat met stip op de eerste plaats met $102,8 miljard terwijl BlackRock volgt met $65,1 miljard.

Vervolgens komen we Invesco tegen met $34,7 miljard, daarna volgt JPMorgan met $18,3 miljard en dan pas zien we Fidelity staan met $15,8 miljard.

Daarvan heeft het dus 56% te danken aan de Spot Bitcoin ETFs.

Vanguard is ook nog wel een opvallende naam in het verhaal. De partij met de grootste instromen in 2024 heeft geen Bitcoin ETF en is zelfs niet van plan om die op zijn platforms toe te laten. Beleggers van Vanguard hebben op dit moment nog geen toegang tot Bitcoin.

Grootste Bitcoin ETF ter wereld

BlackRock mag zich sinds kort wel de uitgever van de grootste Bitcoin ETF ter wereld noemen. IBIT, afkorting voor de BlackRock ETF, ging recent de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) voorbij als grootste Bitcoin ETF.

IBIT houdt nu 291.567 BTC aan, terwijl Grayscale nog maar 285.139 BTC bezit.

https://twitter.com/HODL15Capital/status/1797814743065080070

Gisteren slaagden de Bitcoin ETFs erin om voor de 15e achtereenvolgende dag een positieve instroom op te schrijven. Gisteren werden er 1.519 bitcoin opgekocht door de ETFs.

Wat dat betreft begint het positieve momentum weer terug te keren. Elke dag kopen de ETFs voor meerdere dagen de productie van de bitcoin miners op, die momenteel op 450 BTC per dag ligt.

Opvallend is dat BlackRock gisteren een $0 dag had. Geen instromen en geen uitstromen. Dat betekent overigens niet dat er helemaal geen handel was, maar dat de instroom of uitstroom zo klein is dat deze onder de unitwaarde valt.

Daardoor vinden er binnen de ETFs geen mutaties plaats.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....