Bitcoin ETF’s komen steeds dichter bij grote mijlpaal van 1 miljoen BTC

406 totale weergaven
|

 

De Amerikaanse bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) werden in januari van dit jaar gelanceerd en verbreken record na record. Het zijn zelfs een van de best presterende ETF’s dit jaar en hebben gezamenlijk al ruim $20 miljard opgehaald.

Maar weinig mensen hadden het waarschijnlijk durven dromen voorafgaand aan de lancering, maar de fondsen naderen nu al de magistrale mijlpaal van 1 miljoen bitcoins. Daarmee komt het BTC-bezit van de mysterieuze Bitcoin-bedenker Satoshi Nakamoto zelfs al in zicht.

1 miljoen Bitcoins in zicht

Vorige week behaalden de Bitcoin ETF’s toevallig de mijlpaal van $20 miljard aan netto-instromen. De fondsen hadden hier slechts negen maanden voor nodig, terwijl de goud ETF’s er bijvoorbeeld vijf jaar over deden. De ETF’s van BlackRock en Fidelity hebben de grootste bijdrage geleverd aan het immense succes. BlackRock’s IBIT-fonds heeft al bijna $23,7 miljard verwelkomt en Fidelity’s FBTC-fonds heeft ruim $10,3 miljard opgehaald, zo laten gegevens  van Farside Investors zien. Dit maakt hen zelfs een van de best presterende fondsen van dit jaar. 

De Bitcoin ETF’s beheren momenteel grofweg 967.459 bitcoins als onderpand voor de uitgegeven aandelen. De magische grens van 1 miljoen bitcoins is dus niet ver meer verwijderd. 

‘’De ETFs zijn nog geen 10 maanden oud en zijn al voor 97% op weg om 1 miljoen btc in bezit te hebben, en voor 87% op weg om Satoshi als grootste bezitter te passeren,’’ zo schreef Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, gisteren.

Hoewel het exacte BTC-bezit van Satoshi Nakamoto niet duidelijk is, wordt deze geschat op ongeveer 1,13 miljoen stuks. Dit concludeerde Whale Alert enkele jaren geleden op basis van een in 2013 uitgevoerd onderzoek. Satoshi Nakamoto is in ieder geval de grootste bitcoin-bezitter ter wereld. Maar niet voor lang meer dus. 

Volgende maand feest voor BTC-fondsen?

Vorige week was een van de beste weken sinds de lancering voor de Bitcoin ETF’s, zoals eerder deze week al aan bod kwam in het Bitcoin nieuws. De fondsen zagen meer dan $2,1 miljard binnenstromen en kochten maar liefst 31.438 bitcoins. Nog zo’n week en de mijlpaal van 1 miljoen bitcoins kan worden afgevinkt.

Dit was echter een uitzonderlijke week. Deze week presteren de fondsen opnieuw zeer goed, met een tot nu toe behaalde instroom van bijna $600 miljoen. Als de fondsen deze lijn kunnen doorzetten, kunnen de ETF’s volgende maand het feestje van 1 miljoen bitcoins vieren.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp? Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...