Bitcoin ETFs mogen 5 dagen achter elkaar instromen opschrijven

3082 totale weergaven
Amerikaanse overheid bitcoin

De Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten zagen gisteren een instroom van 129 miljoen dollar. Dat markeerde de vijfde achtereenvolgende dag van instromen voor de ETFs. Begint het sentiment dan langzaam weer positief te worden rondom bitcoin?

ETF-stromen bitcoin. Bron: SoSoValue

Vijg dagen van instromen

Het sentiment rondom bitcoin was een tijdje wat minder en dat zagen we terug in de ETF-stromen. Die waren behoorlijk negatief de afgelopen weken, maar dat lijkt nu langzaam weer te veranderen, getuige de vijf achtereenvolgende dagen van instromen voor de ETFs.

Gisteren markeerde de instroom van 129 miljoen dollar de grootste instroom sinds 7 juni voor de ETFs.

Fidelity was de grote winnaar met een instroom van 1.030 bitcoin, ter waarde van ongeveer 65 miljoen dollar. Zij werden gevolgd door Bitwise, dat een instroom van 650 bitcoin of 41 miljoen dollar zag.

ARK Invest mocht 205 bitcoin bijschrijven voor 13 miljoen dollar. BlackRock en Grayscale kwamen allebei op nul uit maandag.

Juli historisch goede maand voor bitcoin

Historisch gezien is juli een goede maand geweest voor bitcoin en laten we die maand nu net begonnen zijn.

Bitcoin is de maand juli ook redelijk gestart, met een stijging van enkele procenten. Het wordt deze maand echter cruciaal hoe de Amerikaanse inflatie zich weet te ontwikkelen.

Als die opnieuw wat lager uitvalt dan verwacht, dan kan de bitcoin koers daar waarschijnlijk van profiteren. Dat zou namelijk betekenen dat de Federal Reserve het vertrouwen kan krijgen om in september al met een renteverlaging te komen.

De rentevergadering van 31 juli lijkt nog te vroeg te komen. Daarvoor schat de markt de kans op ongeveer 10% in dat we een renteverlaging krijgen.

Op het moment van schrijven handelt de bitcoin koers op 62.600 dollar en lijken de bulls weer moeite te hebben om door te pakken. Na de stijging tot bijna 64.000 dollar is bitcoin in ieder geval weer behoorlijk teruggevallen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd