Bitcoin ETFs verliezen $43 miljoen op woensdag

391 totale weergaven
Financieel adviseur Suze Orman kiest voor Bitcoin kopen via ETF's om deze reden

Het was gisteren wederom een donkere dag voor de Spot Bitcoin ETFs. Waar er op maandag en dinsdag nog kapitaalinstromen werden gegenereerd, staat er voor woensdag 11 september een verlies van 43 miljoen dollar in de boeken.

Opnieuw een slechte reeks?

Daarmee kunnen de Bitcoin ETFs opnieuw aan een slechte reeks beginnen. Vanaf eind augustus tot en met begin september moesten de Spot Bitcoin ETFs een verliesreeks van acht achtereenvolgende handelsdagen opschrijven. In totaal verloren ze met die ellende ongeveer 1,2 miljard dollar aan bitcoin.

Die reeks werd op maandag verbroken met een minimale instroom en die groene stroom kreeg op dinsdag een vervolg van ruim 100 miljoen dollar. Gisteren was het dus weer een mindere dag en verloor een kleine hoeveelheid investeerders het vertrouwen.

Om die reden eindigden de Bitcoin ETFs woensdag met een uitstroom van 43 miljoen dollar.

Ark Invest en 21Shares (ARKB) moesten de grootste uitstroom opschrijven met een kapitaalverlies van 54,03 miljoen dollar. Het GBTC van Grayscale kwam daar met een verlies van 4,59 miljoen dollar niet in de buurt. Fidelity mocht nog een instroom opschrijven van 12,57 miljoen dollar, terwijl BlackRock’s IBIT opnieuw een nulstroom kende.

BlackRock zag sinds 26 augustus geen instromen meer.

Ethereum ETFs ook in het rood

Naast de Bitcoin ETFs deden de Ethereum ETFs het gisteren ook niet goed. Eigenlijk doen de Ethereum ETFs het sinds de lancering van enkele maanden geleden al dramatisch.

Het lukt ze maar niet om een reeks van positieve stromen op de borden te krijgen. Sterker nog, tot nu toe zijn de winstgevende dagen van de Ethereum ETFs op één hand te tellen.

“De uitstromen bij de Bitcoin en Ethereum ETFs zijn grotendeels een reactie op de sterkere economische data uit de Verenigde Staten en zijn een normaal onderdeel van de evolutie van ETFs”, aldus Rachael Lucas van BTCMarkets.

Gisteren kwam bijvoorbeeld de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) uit, die een stijging van 0,2% liet zien voor de maand augustus. Daarmee kwam de 12-maandse inflatie op 2,5% te liggen, wat het laagste niveau is sinds februari 2021.

Voor nu ligt de focus echter op volgende week woensdag. Dan is het namelijk weer tijd voor de Amerikaanse centrale bank om een rentebesluit te nemen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....