Bitcoin ETFs zien $28,6 miljoen aan instromen na 8 dagen van verlies

375 totale weergaven
Wat betekent de dalende inflatie voor de cryptomarkt?

De Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten mochten gisteren eindelijk weer een groene dag opschrijven. In totaal stroomde er voor 28,6 miljoen dollar aan kapitaal naar binnen bij de ETFs. Daarmee werd een negatieve reeks van acht handelsdagen doorbroken.

BlackRock in het rood

Ondanks de positieve dag voor de Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten, moest BlackRock een uitstroom opschrijven. Dat is bijzonder te noemen, omdat het voor BlackRock pas om de derde verliesdag ooit ging.

De BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) moest een verlies van 9,1 miljoen dollar pakken gisteren. Daarmee ging het wel om de kleinste uitstroom ooit voor BlackRock. De grootste verliesdag staat tot nu toe op 36,9 miljoen dollar voor het fonds en die viel op 1 mei 2024.

Fidelity mocht de grootste instroom opschrijven met 28,6 miljoen dollar. Verder deden ook Bitwise (+22 miljoen dollar) en ARK 21Shares (+6,8 miljoen dollar) het goed gisteren.

Net als BlackRock moest ook Grayscale weer eens een uitstroom noteren. Grayscale verloor gisteren 22,8 miljoen dollar aan bitcoin. Dat heeft uiteraard te maken met de hoge fee van 1,50% die zij rekenen aan hun investeerders. Langzaam maar zeker zien we daar de fondsen wegstromen.

Verlies van $1,2 miljard

Tussen 27 augustus en 6 september ging het dramatisch met de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs. In die periode verloren de ETFs namelijk voor ongeveer 1,2 miljoen dollar aan bitcoin.

Nu is die negatieve reeks dus doorbroken en kunnen we hopelijk weer omhoog kijken als het om de ETFs gaat. Meestal is dat een goed teken voor de bitcoin koers, maar veel hangt natuurlijk af van de macro-economische data uit de Verenigde Staten op dit moment.

Afgelopen week kregen we wederom relatief zwakke data uit de Amerikaanse arbeidsmarkt, waardoor de zorgen over een recessie zijn toegenomen. Deze week staat in het teken van de inflatie, met onder andere de consumentenprijsindex die voor woensdag op de planning staat.

Voor bitcoin zou het goed zijn als blijkt dat de inflatie nog altijd onderweg is naar de gewenste 2,0%. Dat zou betekenen dat de Amerikaanse centrale bank slaagt in zijn missie om de inflatie te beteugelen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....