Poll: ‘Bitcoin evenaart binnen 10 jaar de waarde van goud’

1577 totale weergaven

Als we jullie mogen geloven, dan evenaart bitcoin binnen 10 jaar de market cap van goud. Gisteren organiseerden wij onder één van onze artikelen een poll waarin we vroegen of bitcoin het in zich heeft om binnen 10 jaar de marktwaarde van het blinkende edelmetaal te evenaren. Uiteindelijk stemde 68,79 procent van de 330 stemmers op “Ja” en daarmee heeft de meerderheid gesproken.

Poll: 'Bitcoin evenaart binnen 10 jaar de waarde van goud'

Goudcap veroveren

Het is natuurlijk geen absolute zekerheid dat bitcoin binnen 10 jaar de market cap van goud evenaart en daarmee een koers van ruim 600.000 dollar per munt zal bereiken.

Maar het is mooi om te zien dat een groot deel van ons publiek zoveel vertrouwen voelt voor bitcoin. De realiteit is echter dat bitcoin nog een hele lange weg te gaan heeft om de marktwaarde van goud te evenaren.

In principe is bitcoin in de basis een asset die het in zich moet hebben om dat te doen. Bitcoin kent een absolute schaarste, terwijl goud ieder jaar een inflatie van 1-2 procent kent.

Daarnaast is het transport van bitcoin goedkoper en sneller, is het makkelijker om bitcoin op echtheid te verifiëren en betaal je voor de opslag van bitcoin minder dan voor goud. Het enige wat goud voor heeft op bitcoin is zijn lange geschiedenis als store of value.

Koerspotentie bitcoin

Als ons publiek gelijk krijgt en bitcoin er inderdaad in slaagt om in 2033 de marktwaarde van goud te evenaren, dan zou dat betekenen dat bitcoin vanaf hier nog 23,39 keer over de kop moet. Op het moment van schrijven vertegenwoordigt de market cap van bitcoin namelijk 4,28 procent van de totale marktwaarde van goud.

Als bitcoin erin slaagt om goud te evenaren, dan zou het daarmee een koers van 671.028 dollar bereiken. Dat lijkt nu waarschijnlijk een onrealistisch hoge koers, maar volgens het gros van onze lezers is dat slechts een kwestie van tijd.

De eerste horde op weg naar de market cap van goud is echter het evenaren van de market cap van Apple. Om dat voor elkaar te krijgen moet bitcoin op dit moment stijgen naar een koers van 131.578 dollar. Ook dat zou in deze bullrun al een gigantische prestatie zijn. Daarvoor moet bitcoin nog 4,59 keer over de kop vanaf de huidige koers.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....