Bitcoin exchange BinanceUS heeft een nieuwe CEO

BinanceUS heeft met Joshua Sroge een nieuwe CEO aangesteld na het plotse vertrek van zwaargewicht Brian Brooks. Dat meldt The Block vandaag.

Nieuwe CEO voor Binance US

Sroge werkt sinds 2020 bij de Amerikaanse exchange als chief financial officer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Brooks verliet abrupt de beurs op 6 augustus na slechts drieënhalve maand actief te zijn geweest. Over zijn beweegredenen wordt nog gespeculeerd.

Zelf gaf hij aan dat ‘meningsverschillen over de te volgen strategische koers’ de reden waren.

Sroge was voor Binance actief als CFO voor FireStone, een financieel consultancybedrijf. Daarvoor was hij chief accounting officer bij ShapeShift, mede verantwoordelijk voor de groei van 15 naar 115 man personeel.

Een woordvoerder van BinanceUS heeft de berichtgeving van The Block bevestigd.

Onder het vergrootglas

Binance ligt onder het vergrootglas van financiële autoriteiten wereldwijd, waaronder die van Amerika.

Onderzocht wordt of Amerikaanse beleggers gebruik hebben gemaakt van Binance.com terwijl deze daarvoor geen vergunning had. Ook wordt gekeken of deze beleggers netjes hun inkomsten en winst uit cryptomunten bij de fiscus hebben opgegeven.

Lees meer over:
AmerikaBinance

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...