Bitcoin exchange OKEx vanaf 27 november weer volledig open

Bitcoin beurs OKEx is vanaf vrijdag 27 november 10.45 UTC weer volledig open. Opnames van Bitcoin zijn dan weer mogelijk. Dat meldt de exchange vandaag.

Eerder was de peer-to-peerhandel al hervat op de exchange.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

OKEx weer volledig open

Op donderdag 15 oktober moest de exchange onverhoopt de opnames van cryptovaluta stil leggen.

Een van de oprichters van de exchanges, Star Mingxing Xu, is in oktober door de politie meegenomen voor verhoor. Het is onduidelijk wat daarvan de reden is.

Xu was echter één van de houders van de private keys van 200.000 Bitcoin in cold storage. Doordat hij niet kon aftekenen met zijn sleutels, waren opnames van de exchanges ook niet mogelijk.

Volgens de laatste berichten uit China is Xu op borgtocht vrijgelaten. De exchange zou naar eigen zeggen volledig meewerken met het onderzoek door de autoriteiten.

In de tussenliggende periode hebben beleggers op diverse manieren geprobeerd om hun bitcoin weg te sluizen bij de exchange. Het volume van de exchange zakte volledig in, net zoals de mining pool die onder beheer van OKEx staat.

Over-the-counter deals

Omdat formeel bitcoin handel in China verboden, zijn beleggers uit China aangewezen op zogenaamde over-the-counter-desks. Bijvoorbeeld miners wisselen een deel van hun gedolven Bitcoin in yuan om, om operationele kosten te dekken.

Inmiddels kan OKEx weer concurreren met Huobi en Binance en krijgen verkopers tussen de 6,4 en 6,5 yuan per Tether USDT. Eerder was die wisselkoers met 5 yuan per USDT minder gunstig voor OKEx, zo bericht The Block.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”OKEx in verklaring”]”OKEx zorgt dat alle fondsen op de beurs 100% gedekt zijn zodat er geen risico is op een bankrun.”[/penci_blockquote]

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...