Fidelity komt met Bitcoin (BTC) custody services in Azië

Fidelity Digital Assets heeft de Aziatische markt in het vizier. Samen met een startup uit Singapore willen ze Azië veroveren met bitcoin custody services.

Custody services zijn vooral gericht op partijen die in grote hoeveelheden bitcoin kopen. Bitcoin kun je zelf opslaan, maar grote beleggers en instellingen kiezen steeds vaker voor een derde partij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Fidelity naar Azië

Fidelity Digital Assets gaat in zee met Stack Funds, een investeringsmanager. Dat meldt Bloomberg. Door de samenwerking kan Fidelity hun diensten gemakkelijk uitrollen in Azië.

De doelgroep is net als in de rest van de wereld helder: vermogende investeerders en familiy offices. Volgens Bloomberg controleert Stack Funds elke maand de assets. Ook is het bedrijf verantwoordelijk voor het controleren van zaken als verzekeringen en de veiligheid van de beheerde bitcoin.

Fidelity is al jaren bezig met hun bitcoindiensten en hoopt met deze stap voet aan de grond te krijgen in een nieuw werelddeel.

Bitcoin fonds

Naast custody services wil de grote vermogensbeheerder ook een bitcoin fonds opzetten. Daarvoor moet het bedrijf wel toestemming krijgen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Dit nieuwe fonds richt zich op investeerders die minimaal $100.000 willen investeren. Wederom een dienst die gericht is op de grotere bedrijven en instituten.

Custody

Zeker als het om miljoenen of miljarden gaat is een custody service een goede optie om op zijn minst te overwegen voor ondernemers.

Het is in ieder geval ook geen optie om alle bitcoin in handen van één iemand te leggen. Een voorbeeld uit de praktijk daarvan is de situatie rondom de beurs OKEx. Het bedrijf staat on hold, want de oprichter is spoorloos.

Volgens de laatste geruchten is de oprichter van OKEx spoorloos verdwenen en heeft mogelijk alleen hij toegang tot de klanten fondsen: Nog geen duidelijkheid over de 200.000 Bitcoin (BTC) van OKEx.

Lees meer over:
AziëBitcoin nieuwsFidelity

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...