Bitcoin custody diensten ‘ongelofelijk succesvol’ volgens fondsmanager Fidelity

821 totale weergaven

Bitcoin (BTC) is populair tot in de hoogste kringen van de financiële wereld in 2020. Miljardenbedrijven als MicroStrategy zetten vol in op BTC en ook grote investeerders tonen interesse.

Het mooie aan bitcoin is dat je het zelf op kunt slaan. Maar als het gaat om miljarden aan investeringen kiezen partijen toch ook regelmatig voor andere opties. Fidelity Investments CEO Abby Johnson ziet dat hun custody diensten enorm populair zijn: ”ze zijn ongelofelijke succesvol en een goede toekomst.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin

In gesprek met Barron’s benoemt de Amerikaanse zakenvrouw een aantal ontwikkelingen in deze tak van sport. Het is volgens Johnson moeilijk om de ontwikkelingen bij te houden. De vraag groeit, het aantal klanten groeit en de ontwikkelingen op het gebied van veilig opslaan van je bitcoin staan ook nooit stil.

Johnson ziet dit jaar een duidelijk verandering: ”er werd lang over gepraat in deze sector, maar nu wordt het realiteit.”

Fidelity en BTC

Fidelity begon in 2016 met het minen van bitcoin en probeerde de oude financiële wereld met de nieuwe te verbinden: de wegen vanuit dollars en euro’s naar bitcoin worden steeds makkelijker.

Johnson is zelf ook verrast over de toenemende mate waarin bitcoin een centraal onderdeel wordt van haar bedrijf. Met name de groeiende interesse in bitcoin custody diensten verbaast haar stiekem: ”Ik bedoel, het is eigenlijk het tegenovergestelde van waar het om draait.”

De situatie is echter zo dat veel investeerders en bedrijven een tussenpersoon nodig hebben. Johnson: ”Als je een vermogensplan maakt heb je iemand nodig die je bitcoin beheert.”

Dat laatste is overigens twijfelachtig, want er zijn tal van bitcoiners die zelf hun bitcoin beheren en ongetwijfeld ook bezig zijn met hun eigen vermogensplan. De vraag naar bitcoin diensten lijkt voorlopig niet af te remmen.

Een onderdeel van Fidelity is Fidelity Digital. Dit bedrijf gaat Bitcoin als onderpand gebruiken voor leningen. Kortom: je kunt je bitcoin bij hen stallen en als onderpand gebruiken voor een lening. Dat is interessant voor partijen die geld nodig hebben, maar hun bitcoin niet willen verkopen.

Bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFidelity

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...