Bitcoin Focus: paniek op de bitcoinmarkt

Bitcoin Focus: paniek op de bitcoinmarkt

Hoi, mijn naam is Maarten. In de artikelen die ik voor BitcoinFocus.nl schrijf, geef ik een beschouwing op de bitcoinmarkt vanuit de wereld van on-chain data. In dit eerste artikel kijken we naar de term capitulatie.

Naast de artikelen die ik voor BitconFocus.nl schrijf, ben ik ook auteur en communitymanager bij CryptoQuant. CryptoQuant is een provider van on-chain data, waaronder data over het bitcoinnetwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het eerste artikel voor Bitcoinfocus.nl gaat dus over capitulatie. Grote dalingen, heftige reacties in de markt en meer.

Capitulatie in een bearmarkt

Capitulatie is een term die in de bitcoin- en cryptowereld wordt gebruikt voor een tijdsperiode waarin veel mensen de handdoek in de ring gooien. Het wordt men te heet onder de voeten, de interesse raakt verloren of ze besteden hun geld liever aan andere zaken. Tot zover kent elke kent elke marktcyclus van bitcoin een periode van capitulatie.

In dit artikel zoomen we in op het begrip capitulatie. Op welke manieren kun je naar capitulatie kijken? En hoe verhoudt bitcoin zich momenteel ten opzichte van de voorgaande marktcyclussen?

Twee manieren om naar capitulatie te kijken

Er zijn twee manieren om naar capitulatie te kijken:

  • Ten eerste de prijs
  • Ten tweede de tijd

Prijsgedreven capitulatie

Bij prijsgedreven capitulatie spreken we over een korte tijdsperiode waarin de prijs zoveel daalt dat investeerders in paniek raken en daarop besluiten om hun bitcoin verkopen tegen een lagere prijs. Vaak gaat dit gepaard met schokbewegingen in de markt, die mede worden veroorzaakt door paniek onder marktdeelnemers. Dit resulteert in verkooporders tegen marktprijs (best mogelijke prijs om direct te verkopen) en liquidaties van derivaten posities.

Bitcoin Focus: paniek op de bitcoinmarkt

Tijdgedreven capitulatie

Daarentegen is tijdgedreven capitulatie een proces waarin marktdeelnemers hun interesse verliezen en verwachten dat het (een herstel van de prijs) niet meer goed komt, of dit voor hen te lang gaat duren. Het verkopen tegen break-even of een klein verlies is een voorbeeld van tijd gedreven capitulatie. Dit is een principe dat veel tijd kost doordat veel bitcoin van handen gaat wisselen op verschillende prijsniveaus.

Bitcoin Focus, hét bitcoin only mediamerk van Nederland

Wil je het hele artikel lezen? Neem een abonnement of lees een los Premium-artikel met de pay-per-view optie. Je kunt hier lezen hoe je dit via lightning kunt doen.

Lees meer over:
markt on-chain Bitcoin Focus

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties