Bitcoin vlaggenschip Grayscale noteert hoogste volume sinds eind 2017

977 totale weergaven

Het gemiddelde dagvolume van het Grayscale Bitcoin fonds (GBTC) stond in november op een historisch hoog niveau. Het volume name met ruim 165% toe in vergelijking met oktober, zo blijkt uit onderzoek van The Block.

Bitcoin fonds Grayscale

Vrijwel het meest populaire beleggingsproduct van Grayscale, onderdeel van Digital Currency Group, is het Grayscale Bitcoin Trust, kortweg GBTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Momenteel zit er ruim 12,6 miljard dollar aan vermogen opgeslagen in alle fondsen van Grayscale, waarvan het leeuwendeel in GBTC zit met ruim 10,4 miljard dollar.

Het concept is simpel en doeltreffend: beleggers die het te eng en gecompliceerd vinden om zelf bitcoin te kopen en de private keys op te slaan een product bieden waarmee ze toch exposure krijgen aan deze ontbolsterende asset. Dat concept lijkt getuige het uitdijende fonds aan te slaan.

Daarmee ontpopt Grayscale zich als een gretige koper van Bitcoin op de markt, waarmee het concurreert op de wereldmarkt met een groeiend aantal andere bedrijven zoals Square en PayPal.

Afgelopen week kwam het fonds wederom in het nieuws door in één week weer een extra 7.000 Bitcoin in te slaan.

November was voor veel Bitcoin bedrijven een uitstekende maand, en Grayscale is als vlaggenschip daarop geen uitzondering.

In november had GBTC een handelsvolume van $254,41 miljoen, een stuk hoger dan in oktober met $95,87 miljoen. Er is nog geen sprake van een record. In december 2017 lag het hoogtepunt op $422,95 miljoen.

Wel vonden – voor het fonds – zeven van de top 20 handelsdagen plaats in november 2020.

Markt zit mee

Het tij zit mee voor Bitcoin, omdat in 2020 een nieuwe stroom van institutionele beleggers de cryptomunt weet te vinden. Het huidige marktsentiment ligt op een historisch hoog niveau.

Vooralsnog betreft het een groep hedgefondsen, vermogende individuen en beursgenoteerde firma’s die het ‘licht gezien hebben’. Traditionele spelers zoals banken, verzekeraars en pensioenfondsen zijn nog terughoudend.

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd