Bitcoin fonds van NYDIG heeft al $17 miljoen opgehaald

Het bitcoinfonds van het Amerikaanse NYDIG heeft tot nu toe bijna $17 miljoen opgehaald. NYDIG is een dienstverlener van verschillende Bitcoin-gerelateerde diensten en producten. Zo hebben ze verschillende bitcoinfondsen maar ook bieden ze custody en software-oplossingen aan voor met name banken en grote financiële instellingen die aan de slag willen met bitcoin.

Bticoin fonds

Het NYDIG Bitcoin Fund LP, dat in juli 2019 voor het eerst in de verkoop ging, heeft $16,95 miljoen opgehaald bij in totaal 121 investeerders. Dat is te lezen in de ingediende documentatie voor de Securities and Exchange Commission (SEC) van 17 september.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een eerdere aanvraag was dat nog aanzienlijk minder: een omzet van $4,95 miljoen.

Een deel van het totale bedrag is mogelijk opgehaald dankzij een deal die in augustus werd aangekondigd. MassMutual ging in zee met NYDIG. MassMutual is een grote Amerikaanse verzekeraar.

“MML Investors Services en andere financiële professionals zullen in aanmerking komen om klanten toegang bieden tot het fonds, wat een alternatieve en efficiënte manier biedt om in bitcoin te investeren.”

Miljoenen

Dit is precies het idee van een fonds: de New York Digital Investment Group (NYDIG) neemt alles voor rekening omtrent regulering, private-key-management en dergelijke. Klanten kunnen tegen een kleine commissie in bitcoin investeren via het fonds.

MassMutual kocht afgelopen december $100 miljoen in bitcoin. De verzekeraar is ook aandeelhouder in NYDIG.

Eerder bracht het bedrijf uit New York Bitcoin al in het bereik van 50 bedrijven, honderden miljoen klanten van een reeks banken en ook 100.000 vermogensbeheerders.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfondsNYDIG