Bitcoin in bereik van 100.000 vermogensbeheerders door samenwerking NYDIG

Er lijkt geen einde te komen aan de drift van NYDIG om partners te vinden. Het Amerikaanse Bitcoin bedrijf sluit nu een samenwerking met SIMON. Dit is een platform voor vermogensbeheerders.

Bitcoin voor vermogensbeheerders

Door de samenwerking kunnen deze rijke investeerders nu makkelijk in digitale activa beleggen. Het platform van SIMON maakt zich klaar voor de lancering van een speciale portal voor Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het fintech-bedrijf werkt hiervoor samen met NYDIG, de New York Digital Investment Group. Dit is een Amerikaanse financiële dienstverlener: ze leveren Bitcoin-software voor banken en betaalverwerkers en kunnen ook als custodial fungeren.

Ze hebben in het verleden verschillende diensten geleverd aan banken. De waardepropositie van NYDIG sluit perfect aan bij de zoektocht van banken om Bitcoin te kunnen integreren in de bankaccounts van miljoenen Amerikanen.

De twee bedrijven gaan nu Bitcoin ook in het bereik brengen van 100.000 vermogensbeheerders. Ze kunnen rechtstreeks vanuit het platform van SIMON met Bitcoin aan de slag. Het gaat naar verluidt niet enkel om het kopen en verkopen van bitcoin, maar ook over het afsluiten van 'next generation services zoals bitcoin-gedekte leningen.'

Volgens het persbericht hebben de klanten van SIMON in totaal $5.000 miljard onder beheer.

Educatie en advies

SIMON levert het framewerk en de workflow voor de 'wealth managers', en NYDIG regelt alles omtrent de infrastructuur voor Bitcoin. Ook gaan ze aan de slag met een educatief platform, om meer informatie te delen over het schaarse digitale internetgeld.

Robert Gutmann, medeoprichter en CEO van NYDIG, reageert in een persbericht als volgt:

"Naarmate de vraag in de markt naar duidelijkheid over Bitcoin groeit, zullen adviseurs een steeds crucialere rol spelen bij de hulp aan klanten om veilig te beleggen. (...) Onze samenwerking met SIMON zal veel adviseurs voor het eerst nieuwe toegang tot bitcoin geven, waardoor het voor hen veilig en simpel is om bitcoin te als activa toe te wijzen aan alternatieve portfolio."

Het is zeker niet voor het eerst dat NYDIG een soortgelijke dienst levert. Hieronder een aantal voorbeelden:

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNYDIG