Bitcoin funding rates tonen groeiende vraag naar shorts terwijl $40.000 in weerstand verandert

Bitcoin consolideert momenteel onder de 40.000 dollar terwijl de markt zich klaarmaakt voor grotere verliezen. Althans, als we de meerderheid van de handelaren als graadmeter mogen nemen voor de verwachtingen van de markt.

'Extreme angst' tijdens daling bitcoin naar 39.200 dollar

Bitcoin heeft samen met de traditionele aandelenmarkten een schuiver gemaakt en daarmee lijkt de grens van 40.000 dollar nu tot weerstand omgedoopt te zijn. De relatief hoge vraag naar shorts laat zien dat handelaren weinig optimistisch zijn over de korte termijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Data van on-chain analysebedrijf Coinglass laat zien dat de funding rates bij de derivatenbeurzen momenteel negatief zijn, wat betekent dat de meerderheid van de markt een short op dit moment als de meest winstgevende positie ziet.

Filbfilb, de mede-oprichter van handelsplatform Decentrader, ziet de verhouding tussen long- en shortposities op dit moment ook als een zorgwekkende ontwikkeling. Op 47.000 dollar was de verhouding 1:1 en op dit moment staat die verhouding op 3.5.

36.000 dollar in aantocht?

Volgens Michaël van de Poppe zijn we op een cruciaal niveau aangekomen. Als we dit koersniveau verliezen, dan is volgens Van de Poppe de 36.000 dollar het volgende target voor de bitcoin koers.

Op het moment van schrijven handelen we op 39.700 dollar en weet bitcoin zich nog redelijk sterk te houden. Het sentiment op de markt is op zaterdag wel weer omgeslagen naar 'extreme angst'.

Het lijkt er dus op dat de komende week een belangrijke wordt voor de bitcoin koers. Daarbij is het altijd belangrijk om de wekelijkse sluiting in de gaten te houden, aangezien veel handelaren daar hun focus op hebben.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....