Week in Bitcoin: ‘Bitcoin is vluchthaven tijdens komende recessie’

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd?

Nederlandse bank failliet verklaard, 23.000 klanten gered door depositogarantiestelsel

De Amsterdam Trade Bank (ATB) is failliet verklaard. De curator vertelt dat de Britse en Amerikaanse sancties ertoe leidden dat de bank in de problemen kwam.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

2 nieuwe cryptobedrijven in register DNB

Twee Nederlandse bedrijven zijn opgenomen in het cryptoregister van de Nederlandsche Bank. De centrale bank houdt toezicht op de cryptosector. Het betreft registraties van Blockrise Capital uit Rotterdam en Holland Crypto uit Haarlem. Blockrise Capital presenteert zich als een custodian van crypto-assets. Holland Crypto is op hetzelfde bedrijfsadres gevestigd als BOTS, een tradingbot service van crypto's.

Fondsmanager Peter Schiff wijst onraad-indicator aan voor bitcoin koers

De beruchte fondsmanager en goldbug Peter Schiff heeft weer eens van zich laten horen over bitcoin. Volgens Schiff zijn de slechte prestaties van aandelen als Coinbase een voorbode voor een crash van bitcoin en de rest van de cryptomarkt.

VS richt pijlen op Bitcoin miners met eerste sanctie ooit

Het Amerikaanse ministerie van Financiën wil bitcoin miners in Rusland aanpakken. Voor het eerst hebben we te maken met de eerste sancties vanuit de Verenigde Staten voor buitenlandse miners.

Amerikaanse econoom: 'Bitcoin is vluchthaven tijdens komende recessie'

De voorzitter van het Queen’s College van de universiteit van Cambridge ziet bitcoin en goud allebei meer waard worden als de Federal Reserve de rente te snel op laat lopen. De voorzitter van een regionale centrale bank in de VS sluit niet uit dat de rente sneller oploopt dan aangenomen.

Bitcoin whale verplaatst plots ruim $600 miljoen aan BTC, transactiekosten onder $1

Een gigantische bitcoin whale laat van zich horen. Hij verplaatste ruim 600 miljoen dollar (~555 miljoen euro) aan bitcoin over de blockchain. Dat meldt de trackingdienst WhaleAlert op zijn Twitteraccount.

Krachtige Amerikaanse dollar doet denken aan coronacrash van maart 2020

Bitcoin is de afgelopen week begonnen met een duikvlucht onder de 40.000 dollar met een voorlopige bodem van $39.198. Hoe lang kan de dollar zo standhouden?

CEO Celsius: volgend jaar recessie, bitcoin naar $100.000

De CEO van cryptoplatform Celsius is van mening dat een recessie in 2023 onvermijdelijk is. Zowel bitcoin als ethereum zullen het in die recessie goed doen, al dit jaar verwacht hij een nieuwe all time high van $100.000.

Podcast van de Week: Adam Curry bij Peter McCormack

De Nederlands-Amerikaanse 'podfather' Adam Curry was te gast bij What Bitcoin Did van Peter McCormack. Dat leverde een boeiend gesprek op over vrijheid, censuur, bitcoin en podcasting 2.0.

Bitcoin (BTC) en belastingaangifte 2021: alle tips & tricks op een rij

Aan welke eisen moet je voldoen als houder van cryptovaluta zoals Bitcoin? Tot 1 mei 2022 kan je de belastingaangifte over het jaar 2021 invullen. Als je de belastingaangifte al hebt verstuurd, kunt je deze nog steeds aanpassen, zelfs als je al een definitieve aanslag hebt ontvangen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...