Bitcoin futures op CME bereikt hoogste handelsvolume sinds start van 2022

1309 totale weergaven

In de maand juli heeft de bitcoin futures markt van de Chicago Mercantile Exchange (CME) een handelsvolume van $55,78 miljard bereikt. Dit is het hoogste niveau sinds januari 2022, volgens de gegevens van The Block Crypto.

Onderstaande grafiek toont de geaggregeerde maandelijkse handelsvolumes van CME Bitcoin futures, geschat in dollartermen. De schatting is gebaseerd op de prijs van dagelijkse spot en het dagelijkse volume van verhandelde contracten. Open interesse wordt weergegeven als het gemiddelde van de maand.

Deze piek in het handelsvolume is een belangrijke indicator van de hernieuwde interesse in bitcoin in het algemeen. De stijging volgt op enkele maanden van relatieve stabiliteit in de markt, en sommige analisten zien dit als een positief teken voor de toekomst van digitale valuta.

Open intereset, het totaal aantal uitstaande derivatencontracten, zoals futures, die nog niet zijn vereffend, bleef gedurende de maand ook gemiddeld. Dit kan duiden op een gezonde en evenwichtige marktdynamiek.

De Bitcoin futures markt van CME ziet een heropleving in handelsactiviteit, wat mogelijk een voorbode is voor grotere bewegingen in de bredere cryptocurrency markt. Beleggers en marktwaarnemers zullen ongetwijfeld de ontwikkelingen in de komende maanden nauwlettend in de gaten houden.

Een aantal statistieken over de huidige bitcoin-markt die het vermelden waard zijn:

 1. Prijs: De prijs van Bitcoin staat op dit moment op $28.990
 2. Sats per Dollar: Er zijn momenteel 3.449 satoshis per dollar
 3. Marktkapitalisatie: Bitcoin’s totale marktkapitalisatie bedraagt $563,8 miljard
 4. Bitcoin en Goud: Bitcoin is momenteel geprijsd op 15,0 troy ounces goud, en de marktkapitalisatie van Bitcoin is 4,33% vaen die van goud
 5. Bedrijfskluizen: Er worden momenteel 1.664.857 BTC vastgehouden in bedrijfskluizen, met een totale waarde van $48,3 miljard, wat overeenkomt met 8,56% van de totale beschikbare Bitcoin-voorraad.
 6. Geldvoorraad: De totale geldvoorraad van Bitcoin bedraagt 19.448.455,58 BTC, waarvan 92,61% reeds is uitgegeven. Er zijn 219,42 BTC die als onbesteedbaar worden beschouwd, en er blijft nog 1.551.324,98 BTC over om uit te geven.
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfutures

  Door: Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...

  Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd