Bitcoin gaat Donald Trump en Elvis Presley voorbij in Google-zoekopdrachten

Bitcoin is weer razend populair in de Verenigde Staten, zo blijkt uit het aantal zoekopdrachten naar “Bitcoin” dat Google van de Amerikaanse bevolking binnenkrijgt. Zowel in de Verenigde Staten als wereldwijd lijkt Bitcoin op dit moment weer in populariteit te stijgen.

Bitcoin gaat Donald Trump en Elvis Presley voorbij in Google-zoekopdrachten

Hoe kant dat?

Er zijn een aantal redenen te verzinnen voor deze plotselinge toename van de populariteit van bitcoin. Wat dacht je bijvoorbeeld van de stevige koersstijgingen die de digitale munt in 2023 meemaakt. Vanaf het begin van het jaar won bitcoin al ongeveer 70 procent van zijn koerswaarde terug.

Verder hebben we begin maart natuurlijk een voorzichtige bankencrisis gehad in de Verenigde Staten, die ook even over leek te slaan naar Europa, waardoor mensen weer zijn gaan twijfelen over het traditionele financiële systeem.

Satoshi Nakamoto bedacht bitcoin ooit natuurlijk als een valuta die je volledig buiten het bestaande financiële systeem kunt bewaren. Een vorm van geld waarbij je niet langer afhankelijk bent van de gezondheid van banken en andere financiële tussenpersonen.

Zeker op het moment dat banken weer laten zien dat je geld daar niet altijd veilig is, vinden mensen bitcoin plotseling natuurlijk een stuk interessanter. De bankencrisis was in die zin een les over de waarde van bitcoin en dat zien we nu terug in de zoekopdrachten op Google.

Trump opnieuw ingehaald

Donald Trump was even hot and happening in de Verenigde Staten nadat hij werd gearresteerd op 4 en 5 april. Vrijwel meteen daarna ging bitcoin de voormalig president van de Verenigde Staten weer voorbij, zo blijkt uit de data van Google Trends.

Als we naar individuele staten in Amerika kijken, dan is bitcoin vooral populair in Nevada, gevolgd door Miami, California en Washington. In principe laat dat zien dat bitcoin door heel Amerika populariteit geniet.

Alles bij elkaar kunnen we zeggen dat bitcoin het jaar 2023 fantastisch begonnen is en ook het aantal zoekopdrachten op Google laten dat zien. Laten we hopen dat het een voorbode is voor een jaar met nog meer koersknallers dan we nu al gezien hebben, want dat konden we na 2022 wel weer even gebruiken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....