Hoofdeconome Deutsche Bank: ‘Bitcoin is het goud van de 21ste eeuw’

776 totale weergaven

Een hoofdeconome van de Deutsche Bank verwacht dat Bitcoin in de toekomst het “first-mover-advantage” zal behouden. Daarmee heeft het in de ogen van de bankier een voordeel ten opzichte van andere cryptocurrency’s.

Volatiel maar blijvend

Het gaat om Marion Laboure, analist bij een onderzoeksafdeling van Deutsche Bank. Ze stelt dat ze zich wel kan voorstellen dat Bitcoin in de toekomst de rol van ‘digitaal goud’ zal vertolken. Iets dat eeuwenlang bestaat en niet door een overheid gecontroleerd wordt, zo stelt ze.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een update van de website van Deutsche Bank over “what’s next” voor de grootste bankinstelling in Duitsland, zei Laboure dat het in haar ogen “mogelijk is dat Bitcoin het digitale goud van de 21e eeuw wordt”. Tegelijkertijd waarschuwt ze investeerders wel voor de volatiliteit.

Volgens Laboure worden de meeste bitcoin-aankopen gedaan voor investeringen en speculatie in plaats van het te gebruiken als betaalmiddel.

“Een paar extra grote aankopen of mensen die de markt verlaten kunnen het evenwicht tussen vraag en aanbod aanzienlijk beïnvloeden. Bitcoin is te volatiel om vandaag een betrouwbaar spaarmiddel te zijn. En ik verwacht dat het in de nabije toekomst ultravolatiel zal blijven.”

‘Digitaal goud’

In het artikel legt ze onder andere uit “hoe Bitcoin anders is dan de euro” en “waarom mensen Bitcoin zien als hedge tegen inflatie”. Ook antwoord ze de vraag of cryptovaluta Bitcoin kunnen inhalen. Het antwoord is nee: “Vanwege het netwerkeffect en het first-mover-advantage”.

Hoewel de analiste haar bezorgdheid uit over het gebrek aan regulering van de cryptomarkt (en ook de in haar ogen impact op het milieu), laat ze wel doorschemeren dat Bitcoin waarschijnlijk het dominante digitale asset in de cryptospace zal blijven.

“Als Bitcoin soms ‘digitaal goud’ wordt genoemd, zou Ethereum het ‘digitale zilver’ zijn.”

Eerder beschreef de Deutsche Bank Bitcoin al als een cryptocurrency die “te belangrijk is om te negeren”. In 2019 voorspelden ze ook al dat digitale valuta tegen 2030 het fiatgeld zouden vervangen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDeutsche Bank